Nogomet

L'Equipe: Hrvatska mora pasti, a Mbappé mora biti u početnoj postavi

Matej Kačan • nedjelja, 12.06.2022.
L'Equipe: Hrvatska mora pasti, a Mbappé mora biti u početnoj postavi
Foto: EPA

Poznati francuski list L'Equipe u svojoj je najavi dvoboja protiv Hrvatske pozvao na to da se mora poslati najbolji igrač na teren i da se jednostavno mora pobijediti...

Francuska nogometna reprezentacija nakon tri susreta Lige nacija ima samo dva boda i to je debelo ispod renomea svjetskih prvaka. Posljednja prilika za slavlje u lipnju je pariški susret s Hrvatskom u ponedjeljak.

Tim povodom najavu je napisao i poznati list L'Equipe koji ističe, naglašava i poziva na to da Les Bleusi jednostavno moraju srušiti Hrvatsku, a ističe se i potreba za najjačim sastavom iz istog razloga.

"Iako je bio vidno umoran, Mbappé i dalje stoji na nogama, a njegov ulazak promijenio je susret s Austrijom. On mora biti u početnoj postavi u Parizu, a Hrvatska mora pasti. Mbappé e sigurno biti u početnom sastavu iz jednostavnog razloga – Francuska mora pobijediti. On je neophodan ovoj reprezentaciji, a koliko je to dobro tek ćemo vidjeti. Nikad ne valja da se momčad oslanja isključivo na jednog igrača, a Mbappé postaje nezamjenjiv unatoč velikom broju igrača. No o tome ćemo kasnije. Sad treba osvojiti bodove", navode Francuzi.

Od Didiera Deschampsa očekuje se najjača postava, a tamo sigurno nema Kantea i Hernandeza koji su već napustili francuski kamp.

FOTO: EPA/CHRISTIAN BRUNA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!