Nogomet

Dalić otkrio glavninu sastava: 'Francuska u nama budi ono najbolje te mislim da možemo puno napraviti'

Mihaela Bradovski • nedjelja, 12.06.2022.
Dalić otkrio glavninu sastava: 'Francuska u nama budi ono najbolje te mislim da možemo puno napraviti'
Foto: FaH

Utakmica s imperativom pobjede za Francuze, ali i za Hrvatsku koja može potvrditi kako se može nositi s najjačima i nakon brojnih promjena u početnoj postavi. Zlatko Dalić nije skrivao s kakvim razmišljanjima ulazi u ovaj dvoboj...

Iako je Zlatko Dalić najavljivao kako će po dvije utakmice braniti Ivušić i Livaković, nakon što je Dinamov vratar odradio dobro zadnje dvije utakmice, blizu je toga da brani i treću.

"Razgovaramo o tome, bliži smo ideji da Livaković ostane na vratima radi sigurnosti i standardnosti. Još je pola godine do Svjetskog prvenstva, a od svih naših vratara on je bio najstandardniji. Sve ovisi o njemu i zasad je on broj jedan", prenosi stranica HNS-a izbornikove riječi.

Promjena će biti u zadnjoj liniji gdje je još uvijek neizvjesno što će biti s lijevim bokom.

"Na desnom beku će početi Stanišić, ima svježinu i energiju. Na lijevoj strani Barišić sigurno ne može, za Sosu ćemo vidjeti na zadnjem treningu, a ne bude li mogao ni on, ići ćemo s Juranovićem, makar je problem njegova četvrta uzastopna utakmica. Stoperski je par odigrao sjajno u Danskoj, ima moje puno povjerenje i Šutalo sigurno ostaje, a s Erlićem ćemo vidjeti u kakvom je stanju. Pokušavamo složiti ono što je najbolje u ovom trenutku."

Francusku će Hrvatska napasti sa svojim najjačim izborom u veznoj liniji te Budimirom naprijed. Dalić žali što nije uspio pružiti više prilika Luki Sučiću.

"Ne ispada uvijek kako planiramo, Sučić spletom okolnosti nije dobio šansu protiv Danske. Na njega svakako ozbiljno računam, pokazao je kvalitetu. Problem je mladim veznim igračima što ispred sebe imaju tri ponajbolja vezna igrača na svijetu te nekada moraju pričekati šansu. Htio bih da Sučić opet pokaže talent i nametne se. Pokušat ćemo krenuti s najjačim snagama u veznom redu. Brozovićem, Modrićem i Kovačićem. Treba nam i Brekalo koji traži dubinu, s obzirom da nemamo Perišića, a s druge ćemo strane odlučiti između Pašalića, Majera, Vlašića i Sučića, dok će u napadu započeti Budimir."

Francuskim sastavom izbornik se ne zamara, svjestan je kako će postava biti sigurno vrhunska.

"Francuska koga god da stavi u momčad, bit će vrhunska. Oni su svi svjetske klase i nema se potrebe zamarati njihovim sastavom. Čeka nas najbolja svjetska momčad. Nismo ih dobili deset utakmica, ja ih nisam dobio četiri puta i bilo bi lijepo pobijediti. Ne treba se baviti matematikom, nego igrati najbolje što možemo. Treba odigrati dobru utakmicu, a rezultat ćemo vidjeti."

Što se tiče načina igre, Dalić prvenstveno želi trku i angažman iz prošla dva kola.

"Želio bih da ponovimo angažman, pristup, agresiju, trku i motiv iz prošle dvije utakmice. To nam daje nadu i vjeru da se možemo suprotstaviti najjačoj reprezentaciji svijeta. U zadnje tri utakmice s njima bili smo blizu dobrog rezultata. Pokazali smo energiju i moć, a suparnik će iskoristiti svaku grešku i bit će veliki izazov za nas."

Francuskoj je ovo jako bitna utakmica, ali Hrvatska će biti itekako motivirana.

"Njima će najveći motiv biti puni stadion, bit će to velika utakmica i praznik nogometa, a igraju protiv svog viceprvaka, finalista Svjetskog prvenstva. Očekujem borbenu utakmicu, a oni imaju imperativ s obzirom na osvojena dva boda. Francuska u nama budi ono najbolje te mislim da možemo puno napraviti."

FOTO: HINA/Mario STRMOTIĆ

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!