Nogomet

Španjolci nisu kiksali protiv Čeha, Švicarci slavili najbržim golom u povijesti Lige nacija

Mihaela Bradovski • nedjelja, 12.06.2022.
Španjolci nisu kiksali protiv Čeha, Švicarci slavili najbržim golom u povijesti Lige nacija
Foto: EPA

U Ligi A Lige nacija odigrana su dva susreta četvrtog kola u skupini 2. Domaćini su bili uspješni, pobjedu su upisali Španjolska i Švicarska...

Španjolska je zaključila ovaj ciklus Lige nacija na prvom mjestu u skupini iako nije imala dobar ulazak, krenula je s dva remija, ali dvije pobjede nakon toga bile su dovoljne.

Druga je stigla u Malagi protiv Češke koja je svladana s 2:0 u susretu u kojem su Španjolci iskoristili dvije prilike, imali posjed debelo na svojoj strani, ali Češka je solidno stajala na terenu i nije dopustila veliki broj prilika.

Prvi gol stigao je u 24. minuti kada su Španjolci u nekoliko dodavanja došli do pogotka. Odlična dugačka lopta došla je u 16 metara do Asensija koji pronalazi Solera, a on bez problema zabija za 1:0.

Prije toga Česi su dva puta opasno zaprijetili preko Cernog i Kuchte, ali u oba slučaja odlično je reagirao Unai Simon.

U drugom dijelu Česi su još jednom stavili Simona na iskušenje kada je pucao Kral, a vrlo brzo nakon toga Španjolska je došla do povećanja vodstva. U 75. minuti Ferran Torres je s desne strane poslao loptu na drugu vratnicu gdje je natrčao Pablo Sarabia i postavio konačnih 2:0.

Za Švicarsku je domaći dvoboj protiv Portugala bio iznimno bitan s obzirom da je u ovaj susret ušla bez ijednog boda i poraz bi je značajno približio ispadanju u Ligu B. Ipak Švicarci su slavili 1:0 i to najbržim golom u povijesti Lige nacija.

Već u 56. sekundi Švicarci su poveli, visokim pritiskom su došli do lopte, lijepo su kombinirali na desnoj strani otkud je Silvan Widmer sjajno ubacio u sredinu gdje je Haris Seferović koji glavom lakoćom zabija za vodstvo.

Do kraja susreta Portugal je tražio poravnanje, bio je puno bolji protivnik, ali Jonas Omlin briljirao je na golu Švicarske. Posebno u drugom poluvremenu Omlin je bio na mukama i imao je pune ruke posla, ali branio je sjajno.

Inače, spomenimo kako je ovaj susret sudio hrvatski sudac Fran Jović.

Liga nacija, Liga A, skupina 2, četvrto kolo:
Španjolska - Češka 2:0
Švicarska - Portugal 1:0

FOTO: EPA/Daniel Perez

Liga nacija 2022., Liga A, skupina 2

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Španjolska2:0Češka
Švicarska1:0Portugal
1Španjolska 68:5+311
2Portugal 611:3+810
3Švicarska 66:9-39
4Češka 65:13-84

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!