Nogomet

Majer: 'Francuzi obožavaju Hrvate, a posebno cijene Luku Modrića'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 13.06.2022.
Majer: 'Francuzi obožavaju Hrvate, a posebno cijene Luku Modrića'
Foto: FaH

Iza Lovre Majera je sjajna sezona u Francuskoj, a sve češće prikazuje i odlične igre u dresu reprezentacije. Večeras se nada prilici upravo protiv Francuza...

Lovro Majer bit će hrvatski adut večeras protiv Francuske. U Francuskoj je već skoro godinu dana, udomaćio se, lijepo je prihvaćen, a tvrdi kako općenito Francuzi jako cijene hrvatske sportaše.

"Prema onome što sam dosad vidio, Francuzi obožavaju Hrvate i kao narod i kao sportaše. Drago im je kada hrvatski nogometaši dolaze u Ligue 1, mene su sjajno primili u Rennesu. Hrvatsku reprezentaciju vide kao jednu od najboljih na svijetu i to i mediji i nogometaši i javnost. često se čude kako tako mala zemlja proizvodi toliko kvalitetnih nogometaša", kaže Majer za Sportske novosti.

Lovro posebno ističe Luku Modrića kojem se Francuzi iskreno dive.

"Smatraju ga jednim od najboljih nogometaša na svijetu i stalno ističu njegov doprinos Realu i reprezentaciji. S tim se apsolutno slažem, on je najzaslužniji što je Hrvatska među elitom. Svi su zaslužni za srebro u Rusiji, ali on je taj koji odskače. Francuzi to svakako prepoznaju i on je za njih svjetska zvijezda. Ističu i Perišića i Kovačića, cijene veliki broj hrvatskih nogometaša, ali ovu trojicu posebno ističu. Cijene i ostale sportaše, ističu rukometaše, divili su se Čiliću na Roland-Garrosu."

Hrvatska još uvijek čeka na prvu pobjedu protiv Francuske, a Majer smatra da može do nje već večeras u Parizu.

"Na Poljudu smo s njima remizirali, zašto ne bi sada slavili? Ako ćemo biti pravi i poklope nam se neke stvari, onda možemo do pobjede u Parizu. Imamo momčad koja je za to sposobna. Svakako sam optimist, imam razloga biti."

Francuzima je ovo jako bitna utakmica u kojoj moraju ići na pobjedu.

"Bit će sigurno jako motivirani i krenut će silovito po pobjedu. To može biti dobro za nas jer će se otvoriti i ostaviti nam prostora. Što se nas tiče, osim utakmice u Osijeku, sve je dobro odrađeno, došli su i mladi igrači i jako mi je drago zbog Erlića i Šutala koji su sjajno iskoristili priliku."

FOTO: HINA/Mario STRMOTIĆ

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!