Nogomet

Poznati sastavi: Mbappé i Benzema jurišaju na hrvatsku obranu, Juranović opet mora startati

Matej Kačan • ponedjeljak, 13.06.2022.
Poznati sastavi: Mbappé i Benzema jurišaju na hrvatsku obranu, Juranović opet mora startati
Foto: Mario Strmotić/HINA

Didier Deschamps i Zlatko Dalić odabrali su početne postave za dvoboj Hrvatske i Francuske u Parizu, a posebno je zastrašujuć francuski napad...

Francuska i Hrvatska u Parizu od 20:45 igraju susret četvrtog kola Lige nacija, a poznati su i sastavi koji će od prve minute istrčati na Stade de France. Svakako najveća novost u odnosu na remi na Poljudu nastup je Karima Benzeme i Kyliana Mbappéa.

Njih dvojica predvode napad Didiera Deschampsa, dok iza njih četvoricu u veznoj liniji tvore poznata imena s Poljuda - Rabiot, Kamara, Guendouzi, Nkunku.

Na bokovima su Digne i Kounde, a na stoperima ispred Mikea Maignana Presnel Kimpembe te Ibrahima Konate pa je Deschampsova momčad osim napada jako slična poljudskoj.

Hrvatsku postavu Zlatko Dalić uglavnom je najavio na konferenciji za medije, a dvojbe su bile samo na lijevom boku, desnom krilu i golu. Lijevo ipak mora krenuti Josip Juranović, na golu prema obećanom počinje Ivica Ivušić.

Najveća dilema bila je na desnom krilu, a čini se da je tu pogodak za pobjedu u Danskoj zavrijedio Mariju Pašaliću priliku od prve minute.

Ostatak je već najavljen, od prve kreću Šutalo, Erlić, Stanišić, Modrić, Brozović, Kovačić, Brekalo i Ante Budimir u špici napada.

FOTO: HINA/Mario Strmotić

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!