Tenis

Čilić uz nešto više borbe od očekivanog do drugog kola Queen'sa

Matej Kačan • ponedjeljak, 13.06.2022.
Čilić uz nešto više borbe od očekivanog do drugog kola Queen'sa
Foto: EPA

Marin Čilić je kao sedmi nositelj Queen's Cluba, glavnog pripremnog turnira za Wimbledon, imao nešto više posla u prvom kolu, ali je prošao dalje...

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić kao sedmi je nositelj u londonskom Queen's Clubu imao nešto više problema od očekivanog u meču prvog kola.

17. igraču svijeta i polufinalistu Roland-Garrosa na suprotnu je stranu stao Britanac s pozivnicom Liam Broady, inače 137. na svijetu, ali uspio je uzeti set i "razvući" meč na preko dva sata.

Marin je krenuo sjajno, prvi set je riješio za manje od pola sata sa 6:1, ali onda kreću poteškoće. Čilić radi 3:2 u drugom setu i servira nakon breaka za 4:2, ali odmah gubi servis, potom mora spašavati tri break lopte kod 4:3 pa još jednom gubi servis i očajan period početnog udarca rezultira izgubljenim setom.

Servis se u trećem setu stabilizirao, ali ista stvar je s igrom Britanca pa sve do 6:5 i breaka Čilića nije bilo šansi. No, odmah je iskoristio Marin prvu, servirao potom mirno i sa 7:5 izborio drugo kolo.

U drugom kolu igrat će protiv Aleksandera Bublika koji se manje umorio i prošao je nakon jednog odigranog seta predajom Lorenza Musettija.

ATP Queen's Club, prvo kolo:
Marin Čilić (Hrv, 7) - Liam Broady (VBr, WC) 6:1, 4:6, 7:5

FOTO: EPA/TOLGA AKMEN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!