Nogomet

Modrić: 'Termin i pretrpanost su nehumani, ali kad odjeneš ovaj dres moraš dati sve od sebe'

Matej Kačan • ponedjeljak, 13.06.2022.
Modrić: 'Termin i pretrpanost su nehumani, ali kad odjeneš ovaj dres moraš dati sve od sebe'
Foto: EPA

Kapetan Hrvatske i strijelac pogotka Luka Modrić komentirao je pobjedu nad Francuskom i naglasio je koliko su svaka utakmica i pobjeda u reprezentaciji važne...

Strijelac pogotka u pobjedi Hrvatske nad Francuskom bio je kapetan Luka Modrić koji je napokon vodio ekipu do pobjede nad Francuzima.

"Napokon, hvala Bogu da smo došli do te pobjede nakon dest utakmica. Sretni smo zbog pobjede i načina, igrom pogotovo u prvom poluvremenu. Mislim da smo po prikazanom zaslužili."

Francuzi su postali možda i najveći hrvatski sportski rival.

"Definitivno su nam neka crna mačka, uvijek smo bili tu blizu i dosta dobrih utakmica odigrali, ali nikako ih pobijediti. Napokon se desila ta pobjeda, sigurno je jedna od dražih. Sretni smo, sad se ide na odmor i pripremiti za sljedeću sezonu."

Odlični rezultati mnogo znače za raspoloženje u godini Svjetskog prvenstva.

"Ova zadnja tri rezultata definitivno mnogo znače. Po meni je svaka utakmica za reprezentaciju bitna, bilo to prvenstvo, kvalifikacije, Liga nacija ili prijateljske, ali mi termin i pretrpanost smeta. Nakon ovakve sezone je nehumano staviti četiri utakmice u 10 dana, nije to normalno. No, svaka je utakmica važna kad odjeneš ovaj dres i moraš dati sve od sebe." Šteta zbg prve utakmice, ali u sljedeće tri smo popravili dojam", rekao je, pa nastavio o mladoj trojci u obrani:

"Svaka čast novim dečkima, odigrali su vrhunske utakmice. Pokazali su da su s pravom tu i da se nose s velikim zvijezdama. Već su tu, budućnost je njihova, samo moraju tako nastaviti. I Jura na lijevom beku, prvenstveno cijela ekipa. No, ovi koji su novi pokazali su izniman karakter", rekao je.

FOTO: EPA/Mohammed Badra

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!