Košarka

Promjene u Zadru: Smijenjeni Žilavec i Ridl, izabran v.d. direktora, izglasan kredit za preživljavanje

Matej Kačan • utorak, 14.06.2022.
Promjene u Zadru: Smijenjeni Žilavec i Ridl, izabran v.d. direktora, izglasan kredit za preživljavanje

Očekivane i najavljene promjene u KK Zadar nakon kraja sezone sad su i službene. U ponedjeljak je NO smijenio Željka Žilavca i Zvonimira Ridla, a već je imenovana i privremena zamjena za Žilavca...

Prva sjednica novoizabranog Nadzornog odbora KK Zadar nakon kraja sezone očekivano je donijela velike promjene. Kako je i najavljeno od predsjednika NO Ante Rubeše, kao i samih članova uprave koji su predvidjeli svoj odlazak, smijenjeni su direktor i sportski direktor.

Željko Žilavec tako odlazi nakon pet godina na svojoj poziciji, a na izlaznim vratima kluba slijedi ga i Zvonimir Ridl, sportski direktor koji je na poziciji proveo tek oko dva mjeseca.

Za obojicu, kako saznajemo, Klub mora isplatiti pozamašne otpremnine pa se ukupni iznos vrti oko pola milijuna kuna. Izglasane su i neke druge, važne točke.

Za poziciju direktora raspisat će se javni natječaj, a do izbora novog će Klub kao vršitelj dužnosti voditi David Gunjević. Novi Nadzorni odbor, sastavljen uglavnom od gradskih vijećnika i predstavnika stranaka, izglasao je i točku o suglasnosti za kredit koji bi pokrio neka klupska dugovanja.

Na dnevnom redu je bila i točka o ulasku revizije u klub gdje bi se trebalo saznati točno kako se poslovalo posljednjih godina, a i to je prema Rubešinim riječima prošlo:

"Nakon uvodnog dijela, predstavljanja novih članova NO KK Zadra, te upoznavanja istih sa situacijom u klubu, prionuli smo glasanju. Sve su točke usvojene većinom glasova osim četvrte, suglasnosti za pozajmicu, koja je izglasana jednoglasno!

Također smo donijeli odluku da ćemo raspisati javni poziv za novog člana Uprave, direktora, koji ćemo objaviti na službenim stranicama kluba već ovaj tjedan, jer već poprilično kasnimo s pripremom za novu sezonu. Iz tog razloga, odnosno zbog manjka vremena potrebnog za pripremu nove sezone, odlučili smo postaviti vršitelja dužnosti do odabira novog člana Uprave, direktora, kako bi klub mogao nesmetano funkcionirati u periodu do odabira novog člana Uprave, direktora. Za vršitelja dužnosti člana Uprave, direktora jednoglasno je izabran David Gunjević iz Zadra.

Za odabir sportskog direktora odlučili smo pozvati na razgovor sve one kandidate, koji su se prijavili na izvorni natječaj za sportskog direktora, koji je kao i onaj za voditelja marketinga raspisan na naše inzistiranje i uvjetovanje. Nažalost nelegalnost i nekooperativnost s bivšim članom Uprave, direktorom Željkom Žilavcom nas je spriječila u sudjelovanju, te smo odlučili pružiti priliku svima koji su se tada prijavili na natječaj, budući da imamo saznanja da im bivši član Uprave, direktor Željko Žilavec nije svima pružio priliku predstaviti program i ideje.

Na kraju smo se svi usuglasili da će se komunikacija u budućem radu ovog Nadzornog odbora vršiti samo i isključivo putem službenih klupskih kanala, odnosno glasnogovorničke službe kluba", stoji u Rubešinom priopćenju medijima, prenosi 057info.

Podsjećamo, odlazak Žilavca i revizija bili su glavni uvjeti oporbenih vijećnika da glasaju za kredit koji bi pokrio barem dugovanja Kluba iz ove sezone. T bi se sad trebalo i dogoditi, ali na naplatu stiže i predstečajna nagodba, a najave novih sponzora nema.

U prijevodu, ovo zasad znači preživljavanje kluba na još neko vrijeme, ali financijska situacija u kojoj će se kreditom pokriti samo plaće i zaostaci minule sezone znači da sljedeće sezone slijedi veliko i bolno rezanje budžeta i troškova.

Postoje već najave o mnogo mlađoj momčadi, a navodno je želja novog NO da trenersku klupu u takvoj situaciji preuzme Danijel Jusup, kojem bi se dale "odriješene ruke" i ugovor na tri godine.

Podsjećamo i da je udruga "Grad košarke" na svojim stranicama najavila da će održati i prve demokratske izbore za dva predstavnika navijča u NO, za što su dbili suglasnost Kluba i Grada pa bi se Nadzorni odbor uskoro trebao i "pojačati" kako se ne bi dogodila situacija ovog proljeća kad je novoizabrani NO dugo bio nelegitiman jer nije imao kvorum.

FOTO: KK Zadar/Zvonko Kucelin

HT Premijer liga

1Zadar 175+274
2Cibona 175+316
3Split 175+256
4Cedevita Junior 175+177
5Gorica 139+62
6Zabok 1012-68
7Adria Oil Škrljevo 1012-29
8Furnir 715-159
9Alkar 715-165
10Šibenka 616-199
11Vrijednosnice Osijek 616-169
12Sonik Puntamika 517-296

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!

HT Premijer liga

1Zadar 175+274
2Cibona 175+316
3Split 175+256
4Cedevita Junior 175+177
5Gorica 139+62
6Zabok 1012-68
7Adria Oil Škrljevo 1012-29
8Furnir 715-159
9Alkar 715-165
10Šibenka 616-199
11Vrijednosnice Osijek 616-169
12Sonik Puntamika 517-296

Izdvojeno