Tenis

Murray morao otkazati Queen's, nada se nastupu na Wimbledonu

Matej Kačan • utorak, 14.06.2022.
Murray morao otkazati Queen's, nada se nastupu na Wimbledonu
Foto: EPA

Andy Murray nikako da poveže nekoliko dobrih nastupa i malo zdravlja pa je nakon finala u Stuttgartu primoran otkazati Queen's Club zbog ozljede abdomena...

Nakon što je pokazao dio nekadašnje forme i klase povratkom na travu i finalom u Stuttgartu, Andyja Murraya zadesile su nove zdravstvene nevolje. Britanac je morao otkazati nastup u Queen's Clubu.

Londonski turnir na travi tradicionalno je generalna proba za Wimbledon, a Murray ima problema s abdomenom te je morao odustati od nastupa nakon što su mu tako sugerirali nalazi i pretrage.

"Nakon pretraga koje sam obavio, ozljeda abdomena znači da neću biti spreman za nastup na Queen'su ove godine. Taj mi turnir mnogo znači i razočaran sam što se ne natječem, pogotovo nakon dobrih mečeva na travi ove sezone", objavio je.

Murray je odlično odigrao u Stuttgartu gdje je poražen tek u finalu od finalista Wimbledona Mattea Berrettinija, ali ostaje nada da će se dovoljno oporaviti za nastup u Wimbledonu koji ove sezone ne nosi ATP bodove, ali nosi prestiž, pogotovo za Britanca.

Škot je inače i rekorder Queen'sa po broju naslova s pet u singlu i jednim u parovima, a u prvom kolu trebao je igrati protiv Lorenza Sonega. U turniru tako će ga zamijeniti Denis Kudla.

FOTO: EPA/Erik S. Lesser

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!