Košarka

Dalmatinac i navijač Cibone: 'Žao mi je čitati komentare mrzim Cibonu, njenim nestankom nitko neće biti bolji'

Branimir Korać • utorak, 14.06.2022.
Dalmatinac i navijač Cibone: 'Žao mi je čitati komentare mrzim Cibonu, njenim nestankom nitko neće biti bolji'
Foto: FaH

Danima je propast Cibone jedna od glavnih tema u medijima, ali i među ljubiteljima sporta, ne samo u Hrvatskoj, nego i u cijeloj regiji. Kratko je danas na društvenim mrežama stajala i Zadrova podrška Cibosima...

Zadar je danas putem društvenih mreža "stao uz Cibonu" i pozvao na podršku i samom objavom pokrenuta je lavina reakcija, izrazito pozitivnih i izrazito negativnih.

Dok su se navijači Cibone zahvaljivali Zadru na podršci, s druge strane bilo je i vrlo ljutih reakcija, a nakon nekog vremena, objava sa Zadrovih društvenih mreža je uklonjena, a za sve su optuženi hakeri.

Jesu li bili hakeri, pojedinci iz kluba ili klub, u to nećemo ulaziti, ali zanimljive su bile i reakcije na Sportnetovom forumu gdje se povela rasprava.

Zanimljiv komentar ostavio je forumaš ARIZIN koji ne smatra takvu objavu iskrenom.

"Naravno da Ciboni ne treba podrška od uprave Zadra i mislim da je ovo više neki populizam, nego realan stav kad je i Zadar u velikim problemima. Cibona je opljačkana i uništena iznutra, od strane politike i mafije koja se godinama vucarala po klubu. Na štetu svih navijača i ljubitelja košarke koji vole ovaj sport."

"Žao mi je čitati komentare mrzim Cibonu, ima nas puno navijača iz Dalmacije (prve i druge generacije) koji su navijači Cibone, a strastveni navijači Hajduka. Uz sebe znam još minimalno da je Master Yoda godinama pisao, Bowie samo ovdje na forumu itd. Da ne govorim kako su neki od najvećih igrača na prostoru Europe upravo iz Dalmacije bili temelj Cibone s Ćosićem i Petrovićem. Dva naslova prvaka Europe i drugih važnih trofeja osobito iz bivše države su je pretvorili u jedan od simbola europske košarke, uz naravno Split i Zadar."

Sportnetov forumaš upozorava na kakve je sve načine Cibona uništavana godinama.

"Je li bilo štete na račun drugih klubova, apsolutno jest i od toga ne treba bježati. Ali, isto tako su te iste uprave razdijelile, a na kraju potjerale sve one navijače Cibone i do zadnjeg dana onemogućavale bilo kakav pristup upravi kluba te sanaciju štete. Potpisivali su se ugovori ispod stola, izvlačio novac preko transfera, dogovori s menadžerima da igrači odlaze bez odšteta, prepuštanje Zvezdi igranje Eurolige i hrpa drugih stvari... Koliko god se drugi osjećali oštećeno, najviše stradaju domaći navijači i Cibona je bila talac preko desetljeće doslovno organiziranog kriminala koji je zaposjeo klub."

Za kraj poručio je ono što je potpuna istina. Odlaskom velikog kluba nestat će i velika rivalstva, a na kraju nitko neće preko noći profitirati.

"Na kraju, košarkaški podforum je uvijek bio mali, ali kompaktan i nekad je dugo trebalo da uopće shvatiš tko za koga navija (ako profil i naziv nisu govorili) jer smo se uvijek međusobno podržavali i nakon osvajanja ABA lige stvarno bila neopisiva podrška od svih ljubitelja domaće košarke. Žao mi je uopće što dolazi do ovih stvari, puno je ljepše gledati druge klubove kako te metu, nego da ti klub, a bome i dio povijesti domaće košarke nestaje komplet pred očima. Nestankom Cibone sigurno nitko neće osjetiti nikakvo poboljšanje jer većina problema potječe najčešće iz vlastitog dvorišta, nanesena šteta iz prošlosti se neće sanirati, a nestat će velika rivalstva i dobar dio naše košarke nepovratno."

Kakvo je vaše mišljenje o ovoj temi? Uključite se u raspravu u Sportnetovom klubu ili nam pišite u komentarima.

FOTO: HINA/Daniel KASAP

Premijer liga

1Zadar 302+534
2Split 275+444
3Cibona 2210+140
4Cedevita Junior 2012+199
5Dinamo Zagreb 1913+208
6Zabok 1715+35
7Dubrovnik 1418-56
8Šibenka 1319-46
9Dubrava 1319-108
10Alkar 923-161
11DepoLink Škrljevo 725-337
12Bosco 131-852

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!