Nogomet

Osijek kreće u dalekom Kazahstanu, Rijeka protiv dosta neugodnog protivnika

Branimir Korać • srijeda, 15.06.2022.
Osijek kreće u dalekom Kazahstanu, Rijeka protiv dosta neugodnog protivnika
Foto: FaH

Hrvatski predstavnici u Konferencijskoj ligi Osijek i Rijeka saznali su protivnike u drugom pretkolu. Osijek igra protiv kazahstanskog Kizilžara, a Rijeka za protivnika ima švedski Djurgardens...

Nakon što je Dinamo imao sreće u ždrijebu pretkola Lige prvaka, protivnike u pretkolu Konferencijske lige saznali su i Osijek i Rijeka. Osijek je bolje prošao što se tiče kvalitete protivnika, ali lošije što se tiče putovanja.

Osječani će igrati protiv kazahstanskog Kizilžara, trenutno tek 11. od 14 momčadi kazahstanskog prvenstva. Kizilžar je u 12 kola uhvatio 12 bodova, a polovicu utakmica je remizirao.

Momčad je to s povećim brojem stranaca, a u tih 12 kola najefikasniji je bio s pet postignutih golova ukrajinski veznjak Juri Bušman. U momčadi su igrači iz Rusije, Bjelorusije, Ukrajine, Obale Bjelokosti, Argentine, Crne Gore, Brazila, Srbije, DR Konga, ali nisu to neka poznata imena.

Za Kazahstance ovo je debi u Europi.

Rijeka za protivnika ima švedski Djurgardens, jedan od težih protivnika kojeg je mogla izvući. O šansama Riječana za prolaz, znat ćemo više nakon što uopće postane poznato s kojim kadrom će ući u ovu sezonu.

Djurgardens je nakon 11 odigranih utakmica u švedskom prvenstvu na četvrtoj poziciji, s 20 postignutih golova je druga najefikasnija momčad lige nakon vodećeg Hackena, a s osam primljenih golova ima najbolju obranu lige. Joel Asoro s četiri postignuta gola je najefikasniji.

Prvi susreti na rasporedu su 21. srpnja, a uzvrati tjedan dana kasnije. Rijeka kreće kod kuće, a Osijek u gostima.

FOTO: HINA/Marko Mrkonjić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!