Nogomet

Bjelicu brinu vremenska razlika, naporan put i umjetna trava na Astana Areni

Branimir Korać, HINA • srijeda, 15.06.2022.
Bjelicu brinu vremenska razlika, naporan put i umjetna trava na Astana Areni

Nogometaši Osijeka u drugom pretkolu Konferencijske lige igrat će protiv Kizilžar Petropavlovska iz Kazahstana, a trenera Nenada Bjelicu zasad brine vremenska razlika od četiri sata, naporan put i teren s umjetnom travom.

Osječani će putovati na dosad najudaljeniju destinaciju u svojim europskim ogledima.

"To je dosta veliki problem. I vremenska razlika od četiri sata i naporan, dugotrajni put. Trebamo dobro razmisliti, vjerojatno krenuti i dva dana ranije u odnosu na termin utakmice kako bismo se što bolje prilagodili i ušli u njihov ritam. Morat ćemo se na pravi način adaptirati na sve to kao i na teren s umjetnom travom koji nas očekuje na Astana Areni, kako bismo odradili kvalitetnu utakmicu", izjavio je Bjelica za internatski portal Osijeka.

Osječki nogometaši prvu će utakmicu igrati u gostima, 21. srpnja, dok se uzvrat na stadionu Gradski vrt igra sedam dana kasnije. Važno je do tada skupiti što više informacija o protivniku.

"Sigurno ćemo se detaljnije informirati o njima, danas to nije problem. Vidim da imaju sljedeću utakmicu 19. lipnja protiv Šahtera Karagandija, tako da ćemo ih i tu imati priliku vidjeti. No, dosta je još vremena do naše međusobne utakmice, moguće je da će se do tada neke stvari kod njih promijeniti, u smislu nekih novih igrača. Ono što sada znamo je da su u natjecateljskom ritmu, da imaju dosta iskusnu momčad, s puno internacionalaca, a da bismo nešto konkretnije pričali o njima, moramo ih više puta pogledati", rekao je Bjelica.

Bjelica očekuje kako će Osijek preskočiti prvu prepreku i plasirati se u treće pretkolo Konferencijske lige.

"Svih pet protivnika koje smo mogli dobiti su prolazni. Jedino nisam htio Lechiju Gdansk jer ih dobro poznajem, atmosferu koja tamo vlada na stadionu, uostalom sjetimo se našeg lanjskog gostovanja kod Pogona. Dobro da smo ih izbjegli, ovi ostali su svakako prolazni, najvažnije je da se dobro pripremimo i budemo u dobrom stanju u tom trenutku", zaključio je trener Osijeka.

FOTO: NK Osijek

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!