Rukomet

Zagreb Open zatvara Prvenstvo Hrvatske u rukometu na pijesku

Sportnet, Branimir Korać • srijeda, 15.06.2022.
Zagreb Open zatvara Prvenstvo Hrvatske u rukometu na pijesku

Zagrebačko jezero Jarun ugostit će ovog vikenda, od četvrtka, 16. lipanja do subote, 18. lipnja treći i posljednji turnir Prvenstva Hrvatske, Zagreb Open. Na njemu će snage odmjeriti ukupno deset ekipa u muškoj konkurenciji i sedam ekipa u ženskoj konkurenciji, te će on poslužiti kao pripremni turnir za mušku seniorsku reprezentaciju, koja u nedjelju, 19. lipnja kreće na Svjetsko prvenstvo u grčki grad Heraklion.

Tradicionalno, jezero Jarun je svake godine domaćin turnira Prvenstva Hrvatske, a ni ove godine to nije iznimka pa će tako Zagreb Open ugostiti 17 ekipa u nadolazeća tri dana. Na pješčanim terenima Jaruna, snage će u muškoj konkurenciji odmjeriti ukupno deset ekipa, dok će se u ženskoj natjecati ukupno sedam ekipa. Ovo je treći i posljednji u nizu turnira Prvenstva Hrvatske, nakon što se rukomet na pijesku igrao u Novalji i Zaprešiću.

"Na turniru u Zagrebu očekujem puno dobrih utakmica, i u muškoj i u ženskoj konkurenciji. Drago mi je što iz turnira u turnir Prvenstva Hrvatske raste broj ženskih ekipa, tako je puno zanimljivije igrati. Mi cure iz Chemo Profila imamo šansu osvojiti treće mjesto i dat ćemo sve od sebe da u tome uspijemo. Zanimljivo će biti i vidjeti kako će završiti borba za prvo mjesto, već dosta godina Dubrava je prije zadnjeg turnira uvjerljivo bila ispred BHC Zagreba, ove je godine ta prednost minimalna", izjavila je Sandra Čičić, igračica Chemo Profila Zagreb.

"Nakon dobrog rezultata na Jarun kupu i podbačaja u Zaprešiću, pjeskašku sezonu u Hrvatskoj želimo završiti na najbolji mogući način i dat ćemo sve od sebe da ostvarimo odličan rezultat. Želimo osvojiti medalju i s optimizmom krenut na europske turnire", rekao je Matija Gestakovski, igrač BHC Sesveta.

Turnir će poslužiti i kao posljednji pripremni turnir muške seniorske reprezentacije uoči odlaska na Svjetsko prvenstvo, koje se održava u grčkom gradu Heraklionu od utorka, 21. lipnja do nedljelje, 26. lipnja. Osim muške seniorske reprezentacije, na Zagreb Openu nastupit će i kadetske reprezentacije Hrvatske, koje kasnije ovog ljeta očekuje Europska smotra, te seniorska reprezentacija Novog Zelanda.

Trenutno bodovno stanje ekipa:

MUŠKA KONKURENCIJA
BHC ZAGREB 100
WHITE BOYS 74
BHC HARENA 45
BHC ČAKOVC 36
BHC DUBRAVA 38
BHC HARENA 2 29
BHC SESVETE 25
CRO YAC 04 38
KRP DUGI RAT 36
CHEMO PROFIL ZAGREB 29
CRO YAC 06 23

ŽENSKA KONKURENCIJA
BHC DUBRAVA 86
BHC ZAGREB 85
BHC HARENA 38
CHEMO PROFIL ZAGREB 31
BHT IDEJA 0
CRO YAC 06 0
SLOGA 0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!