Nogomet

Šutalo najbolje ocijenjeni igrač skupine i u idealnih 11 Lige A Lige nacija

Mihaela Bradovski • četvrtak, 16.06.2022.
Šutalo najbolje ocijenjeni igrač skupine i u idealnih 11 Lige A Lige nacija
Foto: FaH

Odlični nastupi Hrvatske u zadnjim nastupima u Ligi nacija izbacili su u prvi plan neka nova imena koja su potvrdila kako im je mjesto u reprezentaciji. Posebno se to odnosi na igrače iz zadnje linije...

Josip Šutalo sjajno je iskoristio priliku koja se otvorila zbog raznih okolnosti, a odlični nastupi donijeli su mu i veliko priznanje.

Naime prema ocjenama Whoscoreda koje obuhvaćaju razne varijable i detalje iz nastupa, Šutalo se našao u idealnih 11 Lige A Lige nacija nakon četiri odigrana kola.

osim Šutala iz hrvatske skupine u idealnih 11 je još samo austrijski vratar Patrick Pentz. Tu su četvorica Portugalaca (Cancelo, Mendes, Carvalho i Ronaldo), dvojica Belgijaca (Tielemans, De Bruyne) te po jedan Švicarac (Elvedi), Španjolac (Rodri) i Nizozemac (Depay).

U idealnoj momčadi kola Lige A osim Šutala nalazi se i Josip Stanišić.

Što se tiče same skupine, Hrvatska ima trojicu u najboljih 11 nakon četiri kola i to Stanišića, Šutala (ujedno i najbolje ocijenjeni igrač nakon četiri kola) i Erlića, a u momčadi četvrtog kola su četvorica i to Ivica Ivušić, Stanišić, Šutalo i Josip Juranović. Ostalih sedam mjesta pripadaju Dancima.

FOTO: HINA/Mario STRMOTIĆ

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!