Tenis

Marin Čilić nastavio niz protiv Kazahstanca i izborio četvrtfinale Queen'sa

Branimir Korać • srijeda, 15.06.2022.
Marin Čilić nastavio niz protiv Kazahstanca i izborio četvrtfinale Queen'sa
Foto: EPA

Marin Čilić prošao je u četvrtfinale Queen's Cluba. U osmini finala bio je bolji od Aleksandra Bublika u dva seta...

Marin Čilić nastavio je s dobrim igrama u Londonu te je upisao pobjedu protiv Aleksandra Bublika u dva tijesna seta. Kazahstanac mu odgovara, bio je ovo njihov treći međusobni dvoboj i treća pobjeda Čilića, prvi put u dva seta.

Nije bilo lako, ali u ključnim trenucima Marin je igrao bolje i na kraju je prošao u četvrtfinale na turniru na kojem se uvijek odlično osjećao.

U prvom setu obojica su igrali odlično na svom servisu i breakova nije bilo pa je odluka pala u tie-breaku. Tamo je Bublik sjajno krenuo, poveo je 4:0, imao 6:3 i tri set lopte, ali Čilić nakon toga niže pet poena zaredom i uzima set.

Na valu tog dobrog završetka seta, Marin je odmah došao do breaka u drugom te brzo poveo s 3:0. Bublik se ipak uspio vratiti, ali kod 6:5 Čilić dolazi do prve meč lopte na servisu protivnika, odmah je realizira i prolazi u četvrtfinale.

Tamo ga očekuje dvoboj protiv Finca Emila Ruusuvuorija s kojim će se prvi put sastati. Ruusuvuori je slavio u dva seta protiv Jacka Drapera. Čiliću će ovo biti čak deveti put da je u četvrtfinalu ovog turnira.

Queen's Club, drugo kolo:
Marin Čilić (Hrvatska, 7) - Aleksander Bublik (Kazahstan) 7:6(6), 7:5

FOTO: EPA/TOLGA AKMEN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!