Ostali sportovi

Hrvatske odbojkašice poražene od Francuske u polufinalu

Sportnet, Branimir Korać • četvrtak, 16.06.2022.
Hrvatske odbojkašice poražene od Francuske u polufinalu

Sraz najbolje prvoplasirane i najbolje drugoplasirane ekipe Zlatne skupine Europske lige, Francuske i Hrvatske, odigran je u Orleansu, susret polufinala, susret dobro poznatih rivala koji su se sada borili za finale Zlatne europske lige.

Naime, zbog ratnih sukoba u Ukrajini Final Four koji se tamo trebao odigrati otkazan je pa se pribjeglo odigravanju polufinalnih i finalnih susreta. U drugom polufinalnom susretu je Češka koja je ujedno prvoplasirana u našoj skupini B, s 3:2 savladala Rumunjsku.

"Nažalost danas se nismo držali kao ekipa. Francuska je to znala jako dobro iskoristiti. S usporedbom na prošlu godinu imamo jako puno mladih djevojaka i svi se učimo kako zajedno igrati i kako si pomoći u teškim trenucima koji se dešavaju protiv dobro složenih ekipa kao što je Francuska" izjavila je kapetanica Martina Šamadan i dodala: "Otvorile smo utakmicu vrlo dobro, ali nam fali kontinuitet. U nekim smo se trenucima pogubile i nismo slijedile plan igre što su Francuskinje iskoristile. Ljeto je dugačko i iz svake nove situacije učimo, tako i iz ove."

Bio je to i susret u kojem su naše reprezentativke žudile za revanšom, jer su ih baš lani Francuskinje pomalo neočekivano zaustavile u osmini finala Europskog prvenstva pobijedivši s 3:2.

"Teško je naći riječi. Ništa nije štimalo na terenu, svatko je htio najbolje, no dese se trenuci kada ne ide sve najbolje za rukom. Trebamo složiti glave, čekaju nas bolje utakmice i bolje pobjede", izjavila je Laura Miloš.

I ta se želja vidjela od starta utakmice, jer su naše reprezentativke povele sa 6:1, imale i 9:3, no tada se igra potpuno i neobjašnjivo promijenila. Francuskinje rade nevjerojatnu seriju 15-0 na servise Rotar, i taj je set otišao u nepovrat, domaće ga dobivaju sa 25:16. Ništa bolje nije bilo niti u drugom setu, koji su domaće dobile s 25:17. Hrvatice bez poena na servisu, slabog bloka i još slabijeg prijema servisa, prilično dezorijentirane.

Pokušao je izbornik Akbas izmjenama pronaći raspoložene igračice, no ovoga puta ih nije pronašao, pa je izostalo buđenje kao u susretu sa Slovakinjama, kada su Hrvatice od 0-2 okrenule na 3-2 u setovima.

Treći set bio je samo preslika dotadašnjeg dijela susreta, Francuskinje su dobile i taj period igre s 25:13 i odjurile po prvi puta otkako se natječu u finalu Zlatne europske lige. Potpuno zasluženo. Hrvatske su reprezentativke osim odličnog ulaska u meč ostale potpuno blokirane do kraja susreta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!