Košarka

Golden State Warriorsi četvrti put u zadnjih osam godina osvojili NBA titulu, Curry MVP

Branimir Korać • petak, 17.06.2022.
Golden State Warriorsi četvrti put u zadnjih osam godina osvojili NBA titulu, Curry MVP
Foto: EPA

Golden State Warriorsi završili su posao u Bostonu i osvojili su titulu NBA prvaka. U odličnoj seriji protiv Celticsa slavili su u šestoj utakmici sa 103:90 i s 4-2 riješili seriju u svoju korist...

Golden State Warriorsi otišli su do kraja i osvojili su još jednom NBA titulu! U zadnjih osam godina prvaci su bili čak četiri puta, a to iskustvo igranja finala i osvajanja titula, uz, naravno, visoku kvalitetu, bili su prevaga.

Celticsi imaju za čim žaliti. Uspjeli su pobjedom u San Franciscu doći odmah do breaka, vodili su 2-1 u seriji i imali domaću utakmicu za bijeg na 3-1, ali Warriorsi su bili najbolji kada je to bilo najvažnije, Stephen Curry je u tim trenucima bio na najvišoj mogućoj razini i predvodio je svoju momčad do titule.

Curry je bio taj koji je izvukao Warriorse i donio im pobjedu u četvrtoj utakmici što se pokazalo na kraju ključnim. I u ovoj šestoj utakmici ponovno je bio na vrlo visokoj razini te je na kraju za sve nagrađen MVP trofejem.

"Pronašli smo način kako se vratiti na vrh. To je naše iskustvo, nešto što smo gradili zadnjih 10-11 godina, a to je vrlo bitno kada dođete do ove faze sezone", govorio je nakon susreta Curry.

Prije dvije sezone bili su na dnu lige, ostali bez Duranta, Thompson je zaradio ozljedu koja ga je dvije i pol godine izbacila iz košarke, ali Warriorsi su uskrsnuli i uz Thomsonovu pomoć otišli do kraja.

Boston nije uspio doći do 18. titule i odvojiti se od Lakersa na vrhu ljestvice. Celticsi imaju vrlo kompaktnu i dobro popunjenu momčad, ali malo im je nedostajalo u tom finalu da okrenu seriju u svoju korist. Dugo će sanjati Curryja i tu četvrtu utakmicu u kojoj je bio nezaustavljiv i umjesto da Boston pobjegne na 3-1, Warriorsi su se potpuno vratili.

U šestoj utakmici Warriorsi su bili stabilniji, bolji, imali su visokih 22 poena viška, ali Boston je uspio spustiti zaostatak u jednoznamenkaste vode, no ne i potpuno zaprijetiti povratkom.

Curry je susret završio s 34 poena, sedam skokova i sedam asistencija, Andrew Wiggins dodao je 18 poena i šest skokova, a Draymond Green 12 poena, 12 skokova i osam asistencija.

Kod Bostona Jaylen Brown bio je na 34 poena i sedam skokova, a Al Horford dodao je 19 poena i 14 skokova.

NBA:
Boston Celtics - Golden State Warriors 90:103 (2-4)

FOTO: EPA/JOHN G. MABANGLO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!