Ostali sportovi

Hrvatska reprezentacija u australskom nogometu ide po zlato na Europskom kupu

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 17.06.2022.
Hrvatska reprezentacija u australskom nogometu ide po zlato na Europskom kupu

Hrvatska reprezentacija u australskom nogometu otputovala je na Europski kup koji će se održati u Edinburghu 18. lipnja 2022. godine...

Australski nogomet je dinamičan, kontaktni i timski sport gdje se lopta može dodati nogom i rukom u bilo kojem smjeru te je cilj dati nogom gol između vratnica. Australski nogomet se u Hrvatskoj igra od 2005. godine, a reprezentacija nastupa na Europskom kupu od 2008. godine te je do danas dva puta osvajala zlatno odličje (2010. Milano i 2016. Lisabon) te tri puta srebrno i brončano odličje.

Slika 1 od 1.

Na ovogodišnjem Europskom kupu hrvatsku momčad očekuje utakmice u grupi C protiv Njemačke, Švedske i Austrije. Ovaj kup je jako zahtjevan i cijenjen jer se sve utakmice igraju u jednom danu. Nakon odigranih utakmica u grupnoj fazi, pobjednici grupa prelaze u polufinale gdje se hrvatska reprezentacija nada biti.

Izbornik Josip Kravar izjavio je: "Pred Europski kup sam jako zadovoljan odrađenim pripremama, dobra je atmosfera u ekipi, ljudi vjeruju i ja vjerujem da idemo to natjecanje još jednom osvojiti."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!