Tenis

Marin Čilić nastavlja s odličnim igrama u Queen's Clubu, preko Finca do polufinala

Branimir Korać • petak, 17.06.2022.
Marin Čilić nastavlja s odličnim igrama u Queen's Clubu, preko Finca do polufinala
Foto: EPA

Niti Emil Ruusuvuori nije predstavljao poseban problem za Marina Čilića. Još jedan kvalitetan nastup i pobjeda vrijedna plasmana u polufinale gdje ga čeka Filip Krajinović...

Marin Čilić samo potvrđuje kako mu igranje u Queen's Clubu itekako odgovara. Stigao je još jednomk do polufinala, upisao je pobjedu i protiv Emila Ruusuvuorija i to u dva seta.

Čilić je još jednom bio vrlo raspoložen na svom početnom udarcu, igrao je vrlo kvalitetno i dopustio je malo toga Ruusuvuoriju. Finac je tek u završnici drugog seta stigao do prve break prilike, uspio je vratiti jedan od dva izgubljena servisa, ali više od toga ne.

I prvi set Marin je mogao riješiti jednostavnije i uvjerljivije. Imao je u četvrtom gemu tri break prilike koje nije iskoristio, zatim još jednu kod 4:3, a posao je morao završavati u tie-breaku. Tu je odmah pobjegao na 5:1 i sa 7:2 uzeo prvi set.

U drugom setu Čilić je igrao još bolje, došao je do dvostrukog breaka i poveo s 5:1. Tu u osmom gemu Ruusuvuori vraća jedan izgubljeni servis, ali marin nakon toga završava posao i prolazi u polufinale.

Marin će u polufinalu igrati protiv Filipa Krajinovića koji je u tri seta svladao Ryana Penistona. Iako su već dugo na Touru, Čilić i Krajinović još se nisu susretali.

ATP Queen's Club, četvrtfinale:
Marin Čilić (Hrvatska, 7) - Emil Ruusuvuori (Finska) 7:6(2), 6:4

FOTO: EPA/TOLGA AKMEN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!