Rukomet

Hrvatska juniorska reprezentacija je u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u rukometu na pijesku

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 17.06.2022.
Hrvatska juniorska reprezentacija je u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u rukometu na pijesku

Hrvatska juniorska reprezentacija upisala je tri pobjede u glavnoj fazi natjecanja Svjetskog prvenstva u Grčkoj i tako osigurala prolazak u četvrtfinale na svjetskoj smotri. Nakon jučerašnje pobjede nad Iranom 2:1 (18:19, 25:12, 7:6) i Švedskom 2:0 (20:17, 29:28), juniori su u današnjem ogledu s reprezentacijom Katra, upisali još jednu pobjedu 2:1 (22:16, 12:18, 7:4).

Danas je na rasporedu bila posljednja utakmica glavne faze natjecanja, a protivnik je bio Katar. U prvom setu Hrvatska je pokazala svoju dominaciju te u konačnici i ostvarila prednost 1:0 (22:16). U prvom dijelu najviše se istaknuo Vigo Konforta koji je postigao pet pogodaka. Pobjeda u drugom setu pripala je reprezentaciji Katra (18:12) te je regularni dio utakmice završio rezultatom 1:1. U uvijek napetom raspucavanju uspješniji su bili hrvatski juniori (7:4) koji su u konačnici zasluženo upisali svoju treću pobjedu (2:1) u glavnoj fazi Svjetskog prvenstva u Grčkoj. Konforta je upisao sedam, Luka Glavendekić i Josip Tomić po pet pogodaka.

"Prvi set smo dobro odigrali, mirne glave i na kraju i pobjedili. U drugi set smo ušli s nekom nervozom i nismo imali ideje u napadu. U raspucavanje smo ušli također smireno i na kraju pobijedili. Okrećemo se četvrtfinalu, idemo kako se kaže na glavu, dati svoj maksimum i pobijediti. Imamo kvalitetu za postići veliki uspjeh na ovom Svjetskom prvenstvu i nadam se da ćemo to pokazati na terenu", kazao je Josip Tomić.

"Krenuli smo dobro u utakmicu, ali uvuklo se malo nepotrebne nervoze nakon dva tri promašena pogotka. Cijeli prvi set bio je u egalu, dok nismo uspjeli preokrenuti rezultat u našu korist. Na početku drugog seta smo kontrolirali utakmicu, ali opet se uvukla nervoza nakon nekoliko promašenih pogodaka. Problem s realizacijom nam se već događao, to je opet do koncentracije igrača. Na kraju smo imali raspucavanje gdje smo se uspjeli obraniti u tri navrata i na kraju upisali pobjedu", rekao je izbornik juniora Stjepan Babić.

Svjetsko prvenstvo u Grčkoj se polako bliži kraju, a utakmice i atmosfera postaju sve napetije i neizvjesnije. Hrvatski juniori su u grupnoj fazi ostvarili dvije pobjede i jedan poraz, glavnu fazu natjecanja su otvorili i zaključili pobjedama, a svoj put na svjetskoj smotri nastavit će već sutra u četvrtfinalnom ogledu.

"Četvrtfinale. Pokazatelj jesi li gore u vrhu ili si samo jedna od ekipa koja se natječe na prvenstvu. Cilj je da uspješno odradimo tu utakmicu i da se u polufinalu borimo za medalju", prokomentirao je izbornik Babić.

Hrvatsku sutra, 18. lipnja očekuje četvrtfinalna utakmica s reprezentacijom Ukrajine koja će se igrati prema hrvatskom vremenu u 8:30 sati.

FOTO: Jozo Čabraja / kolektiffimages

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!