Vodeni sportovi

Vaterpolisti otputovali na SP: 'Imamo osam igrača koji će debitirati na velikom natjecanju'

Sportnet, Branimir Korać • subota, 18.06.2022.
Vaterpolisti otputovali na SP: 'Imamo osam igrača koji će debitirati na velikom natjecanju'
Foto: FaH

Uoči odlaska na Svjetsko prvenstvo Barakude su održale posljednji trening na bazenima na Savi te se uputili prema Budimpešti.

Tamo ih očekuju još dva treninga s domaćinima Mađarima nakon čega reprezentacija odlazi put Debrecena gdje će se zaigrati utakmice koje ih očekuju u njihovoj B skupini.

Prva ih očekuje 21. lipnja u 19:30 sati s Grcima, potom 23. lipnja Njemačka u 18:30 te u trećem kolu Japan 25. lipnja s početkom u 18.00 sati. Sve utakmice mogu se pratiti na programu Hrvatske radiotelevizije.

"Vjerujem da smo odradili sve što smo trebali u ovom kratkom vremenu. Naglasak je bio na tehničko-taktičkim detaljima i stvaranju potrebne kemije u reprezentaciji, kemije bez koje nema velikih rezultata. Vremena je bilo malo, s obzirom da je okupljena jedna potpuno nova generacija reprezentativaca. Imamo osam igrača koji će debitirati na velikom natjecanju. Ipak, vjerujem da smo to uspjeli i u vikend okupljanjima, na kojima smo inzirstirali kao nikada do sada, zbog želje da čim prije, brže i bolje formiramo tu kemiju i stvorimo pozitivno ozračje koje je potrebno za svaki veliki rezultat", rekao je Ivica Tucak, izbornik reprezentacije.

"Nova smo i mlada ekipa željna dokazivanja i pobjede. Dobro smo radili i idemo spremni i spremne glave, dat ćemo svoj maksimum i pokušati ostvariti čim bolji rezultat" rekao je Marko Žuvela.

"Odlično smo odradili pripreme i nadam se da će sve proći dobro. Iznimno je bitno kako ćemo otvoriti svoj nastup na prvenstvu. Znamo da nas prvo očekuju jaki Grci. Naravno da postoji mala nervoza među nama koji je ovo prvo veliko natjecanje, ali smatam da ćemo biti spremni", zaključio je Konstanin Harkov.

Svjetsko prvenstvo održat će se u Mađarskoj od 18. lipnja do 3. srpnja, s time da vaterpolski dio prvenstva počinje 21. lipnja.

Trinaest Barakuda koje putuju u Mađarsku su:

VRATARI
Marko Bijač, Toni Popadić

CENTRI
Ivan Krapić (kapetan momčadi), Josip Vrlić

BRANIČI
Marko Žuvela, Rino Burić

NAPADAČI
Luka Bukić, Loren Fatović, Ante Vukičević, Konstantin Harkov, Jerko Marinić Kragić, Franko Lazić, Andrija Bašić

Stručni stožer čine:
Ivica Tucak, izbornik
Zoran Bajić, pomoćni trener
Jure Marelja, pomoćni trener
Pero Kuterovac, kondicijski trener
Renco Posinković, trener golmana
Igor Pezelj, video analitičar
Damir Luketić, fizioterapeut
Petar Kopanja, fizioterapeut
Ivan Čurlin, doktor

FOTO: HINA/Damir SENČAR

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!