Rukomet

Zagreb Open zaključio Prvenstvo Hrvatske u rukometu na pijesku

Sportnet, Mihaela Bradovski • subota, 18.06.2022.
Zagreb Open zaključio Prvenstvo Hrvatske u rukometu na pijesku

Završilo je još jedno izdanje Prvenstva Hrvatske u rukometu na pijesku. Na pješčanim terenima zagrebačkog jezera Jarun protekla tri dana, od 16. do 18. lipnja, održavao se treći i posljednji turnir ovogodišnjeg Prvenstva Hrvatske, Zagreb Open. Pobjednici turnira su BHC Dubrava u ženskoj konkurenciji i BHC Zagreb u muškoj konkurenciji.

Ovog se vikenda završio Zagreb Open, a ujedno i Prvenstvo Hrvatske u kojem su titule najboljih uzeli BHC Dubrava u ženskoj konkurenciji i BHC Zagreb u muškoj konkurenciji. BHC Dubrava slavila je u finalu protiv BHC Zagreba rezultatom 2:0 (23:19, 16:10) po setovima, dok su se u utakmici za treće mjesto susrele BHC Harena i Sloga. Pobjeda je uvjerljivo ostala na strani BHC Harene s 2:0 (20:15, 17:12) u setovima.

"Čestitam svim svojim curama, drago mi je da smo napokon osvojile Prvenstvo Hrvatske i turnir. Sretne smo i nadamo se da ćemo se sljedeće godine natjecati na EBT Mastersu u Portugalu", izjavila je Petra Dičak, igračica BHC Dubrave.

U muškoj konkurenciji, u tijesnom finalu snage su odmjerili BHC Zagreb i BHC Dubrava, a pobjeda je otišla na stranu BHC Zagreba s 2:0 (27:26, 25:22) u setovima. U utakmici za treće mjesto, slavila je ekipa BHC Harena, koja je upisala 2:0 (25:15, 22:20) pobjedu protiv momčadi BHC Sesveta.

"Stari rivali iz Dubrave, bila je napeta utakmica do samog kraja. Prvi set napetiji od drugog, skoro su u posljednjim sekundama zabili gol za pobjedu u setu, ali smo mi dobro odradili. U drugom setu vratari su se malo više angažirali, napad je bio odličan tako da smo na kraju uvjerljivo pobijedili. Mislim da je na kraju prevagnulo to da mi imamo bolju postavu, više smo u treningu nego Dubrava, i jednostavno smo bili bolji", zaključio je Valentino Valentaković.

Turnir je ujedno poslužio i kao posljednji pripremni ciklus muške seniorske reprezentacije koja u nedjelju, 19. lipnja putuje na Svjetsko prvenstvo u Grčku.

Poredak prve tri ekipe u Prvenstvu Hrvatske po završetku Zagreb Opena:

ŽENSKA KONKURENCIJA
BHC Dubrava
BHC Zagreb
BHC Harena

MUŠKA KONKURENCIJA
BHC Zagreb
White Boys
BHC Harena

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!