Tenis

Mektić i Pavić preokretom do pobjede i titule u Queen's Clubu

Branimir Korać • nedjelja, 19.06.2022.
Mektić i Pavić preokretom do pobjede i titule u Queen's Clubu

Nikola Mektić i Mate Pavić odradili su odlično nastup na turniru u Queen'su gdje su otišli do kraja te uzeli titulu finalnom pobjedom...

Sjajna uvertira ua Wimbledon. Nikola Mektić i Mate Pavić osvojili su turnir u Queen'su te u vrlo dobrom raspoloženju dolaze u All England Club.

Pavić može biti posebno zadovoljan, on je tjedan dana ranije osvojio i turnir u Stuttgartu gdje je igrao u paru s Hubertom Hurkaczom.

Ovdje su on i Mektić u finalu igrali protiv Lloyda Glasspoola i Harrija Heliovaare, nisu imali lagan posao, ali na kraju je kvaliteta isplivala.

Izgubili su Mektić i Pavić prvi set sa 6:3, a u drugom, iako su bili bolji, nikako nisu mogli do breaka. Set je otišao u 13. igru gdje su ipak bili bolji sa 7:3.

Odluka je pala u produženom tie-breaku gdje su Mektić i Pavić vodili od prvog poena i na kraju s 10:6 stigli do pobjede.

Britanac i Finac u cijelom meču imali su samo jednu break loptu i iskoristili su je te tako poprilično zakomplicirali život Mektiću i Paviću.

Queen's Club, finale:
Nikola Mektić/Mate Pavić (Hrvatska/Hrvatska, 2) - Lloyd Glasspool/Harri Heliovaara (Velika Britanija/Finska) 3:6, 7:6(3), 10:6

FOTO: Mario Ćužić/HTS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!