Košarka

Još jedan hrvatski centar našao novi klub, Planinić se vraća u Rumunjsku

Matej Kačan • ponedjeljak, 20.06.2022.
Još jedan hrvatski centar našao novi klub, Planinić se vraća u Rumunjsku
Foto: Ivana Stančin

Bivši košarkaš Cibone, Maccabija i hrvatski reprezentativac Darko Planinić pronašao je novi klub pa će tako karijeru nastaviti u rumunjskom Voluntariju...

Hrvatski povremeni reprezentativni centar Darko Planinić pronašao je novi klub, ali ne odlazi u nepoznatu zemlju. Nakon što je prošlu sezonu odradio u Turskoj, Planinić seli u Rumunjsku, ali u dres Voluntarija.

Naime, Planinić je sezonu 2019/20 odradio u dresu Cluja i ostavio je dubok dojam na Rumunje koji ga i dalje pamte kao igrača s jednim od impresivnijih životopisa koji je kročio u LNBM ligu. U Cluju je tad bilježio 13.7 poena i šest skokova po utakmici.

Prije povratka u Rumunjsku igrao je u Aliaga Petkim Sporu gdje je zabijao 8.4 poena u prosjeku uz četiri skoka, ali je odigrao samo sedam utakmica.

"Igrač s mnogo iskustva i visokim košarkaškim IQ-om, ali isto tako i borac u pravom smislu te riječi. Svi znamo da će donijeti važnu prednost kroz svoje znanje i uvijek će sve dati za pobjedu", tim je riječima klub predstavio 31-godišnjeg centra.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!