Košarka

Pavličić Bekić: 'Prije tjedan dana Aco je potpuno potonuo, ali presudila je moć uvjeravanja jednog odvjetnika'

Branimir Korać • ponedjeljak, 20.06.2022.
Pavličić Bekić: 'Prije tjedan dana Aco je potpuno potonuo, ali presudila je moć uvjeravanja jednog odvjetnika'
Foto: FaH

Poznati odvjetnik Saša Pavličić Bekić je uz Acu Petrovića u borbi za spas Cibone i u cijeloj toj borbi važna je karika...

Uz Acu Petrovića stalno je zagrebački odvjetmnik Saša Pavličić Bekić, bivši disciplinski sudac Prve HNL, tadašnje, zatim i ABA lige, a sada ima želju spasiti Cibonu.

"Prije tjedan dana Aco je potpuno potonuo, ali moć uvjeravanja odvjetnika da se to može... Odlučili smo probati spasiti klub baš na ovaj način. Zaista smo mogli raditi novu povijest i novi klub, ali ovo je naša povijest. Znam da će biti onih koji će se naljutiti, ali za mene je Cibona najveći klub. Značimo toliko zagrebačkom i europskom sportu da je to nemjerljivo. Imali smo razne savjete dobronamjernih ljudi, ali mi ne smijemo dopustiti da Cibona nestane. Ne smijemo stati, zbog cijele povijesti, Novosela, Ace, Čuture, šlag na tort je bio Dražen. Zbog svega smo krenuli u akciju, nadam se da ćemo uspjeti pretvoriti u ŠDD da ne ovisimo o nikome, a budemo partbneri."

Pavličić Bekić je imao komunikaciju i s bivšom Ciboninom upravom.

"Ja sam razgovarao i s bivšim predsjednikom Cibone Marijom Petrovićem, pokušavali smo vidjeti što se može napraviti. Ovom akcijom Aco i svi mi probavamo na drugačiji način, probavamo ljude uvjeriti da se sami moramo baviti klubom, a ne nekog čekati. Razgovarat ćemo sa svima, pa moramo i s ovom upravom, ali način na koji se radilo u zadnjih 1-2-3 godine, dovelo je do toga da Branković bude bez ugovora, a to se znalo još u listopadu. Ne želimo govoriti zašto je igrao bez ugovora i pripremao se za drugi klub."

Puno toga nije bilo dobro, a inicijativa okupljena oko Ace Petrović je upozoravala na to.

"Cibona je imala pet članova skupštine, Dinamo 80, Belupo 30, Cibona nije imala ni NO. Nitko nikom nije odgovarao. Pa su pozvali Novosela nakon što smo mi pričali o njemu, pa osnovali NO nakon što smo govorili o tome, sve smo im dali osim financija. Pokušali smo ući u klub i provesti neke stvari, ali nije bilo razumijevanja."

Cibona je bila bogat klub, sa svojom imovinom, ali danas je daleko od toga.

"Imovina je posebna priča, Cibona je dala gradu dvoranu, to morate pitati ljude u klubu zašto su to dopustili. 2011. godine vrlo vrijedni prostori oko dvorane su isto otišli gradu i tu počinje agonija Cibone. Mi imovinu nemamo, ne znam što su ovi zatekli kada su ušli u klub, znam kako se to odvijalo ranije, a tragični sportski dio je uzrok novčanog propadanja. Mislim da nitko nikada to nije napravio, uzeli smo ABA ligu, slavili smo, da bi Cibona sama od sebe najvećem rivalu u ABA ligi, Crvenoj zvezdi, prepustila svoje mjesto u Euroligi. Zamislite da to Real prepusti Barceloni ili Dinamu Hajduku ili Rijeci. Od Eurolige ima ogromnu zaradu i to prepusti Zvezdi. Da je i prodano, pa da zatvaraš dugove shvatio bih, ali to nije bio slučaj."

Za sva nedjela iz prošlosti, postoje institucije pred kojima će se odgovarati.

"Kada se napravi revizija, tada će država reagirati, zna se koja su državna tijela, ako se vidi nešto evidentno. Ali mi sada idemo prvo spasiti Cibonu i dovesti je gdje joj je mjesto, ostalo trenutno nije u fokusu."

FOTO: Hina/Dario GRZELJ

Premijer liga

1Zadar 292+515
2Split 274+463
3Cibona 229+148
4Cedevita Junior 2011+213
5Dinamo Zagreb 1813+187
6Zabok 1615+29
7Dubrovnik 1417-50
8Šibenka 1219-63
9Dubrava 1219-122
10Alkar 922-140
11DepoLink Škrljevo 625-345
12Bosco 130-835

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!