Nogomet

Bišćanovim izabranicima na putu do Europskog prvenstva stoji Danska

Branimir Korać • utorak, 21.06.2022.
Bišćanovim izabranicima na putu do Europskog prvenstva stoji Danska
Foto: FaH

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine saznala je protivnika u dodatnim kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Hrvatsku očekuju dva susreta protiv reprezentacije Danske...

Nakon što je ispustila iz ruku odličnu poziciju u borbi za plasman na Europsko prvenstvo, Hrvatska mora u dodatne kvalifikacije gdje neće imati nimalo jednostavan posao.

Ždrijeb joj je dodijelio Dansku koja je u svojoj kvalifikacijskoj skupini završila na drugom mjestu. Danci su na kraju zaostali tri boda za Belgijom koja je izravno otišla na Europsko prvenstvo.

U skupini je upisala pet pobjeda, dva remija i poraz, na kraju je imala gol razliku 12:6 i devet bodova više od trećeplasirane Turske. Još su iza ostale i Škotska i Kazahstan.

Najefikasniji Danac u kvalifikacijama bio je Gustav Isaksen iz Midtjyllanda s četiri postignuta pogotka, a najbolji asistent napadač Ajaxa Mohamed Daramy s dvije asistencije.

Tu su i Šimiću i Sučiću klupski suigrač Maurits Kjaergaard, zatim napadač Sturma Rasmus Höjlund, a pravo nastupa ima i sjajni A reprezentativac Mikkel Damsgaard, srećom ne i Andreas Skov Olsen koji je rođen 29. prosinca 1999., a pravo nastupa imaju igrači od 1. siječnja 2000.

Susreti će se igrati između 19. i 27. rujna.

Dodatne kvalifikacije:
Hrvatska - Danska
Slovačka - Ukrajina
Republika Irska - Izrael
Island - Češka

FOTO: HINA/Marko JURINEC

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!