Nogomet

Hrvatska protiv Danske u Puli, Bišćan poručio: 'I oni su isto tako dobili teškog protivnika'

Branimir Korać • utorak, 21.06.2022.
Hrvatska protiv Danske u Puli, Bišćan poručio: 'I oni su isto tako dobili teškog protivnika'
Foto: FaH

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija u dodatnim kvalifikacijama za Europsko prvenstvo igrat će protiv Danske. Prvi susret na rasporedu je u Puli, a uzvrat u danskom Vejleu...

Rezultat je to današnjeg ždrijeba, održanog u Nyonu, koji je Hrvatskoj donio drugoplasiranu momčad skupine I i reprezentaciju koja je na prošlom Europskom prvenstvu dogurala do četvrtfinala. Mladi Vatreni prvu će utakmicu igrati 23. rujna na stadionu Aldo Drosina u Puli, a uzvratni susret na rasporedu je 27. rujna u Vejleu.

"Dobili smo vrlo kvalitetnog protivnika u dodatnim kvalifikacijama, reprezentaciju koja se do zadnje utakmice borila za status najbolje drugoplasirane momčadi. Danski nogomet grabi velikim koracima prema naprijed, A i U-21 reprezentacije spadaju u sami vrh europskog nogometa, njihovi klubovi također. Čeka nas, dakle, vrlo zahtjevna zadaća, ali i Danska je, jednako tako, u nama dobila vrlo teškog protivnika", rekao je izbornik hrvatske U-21 reprezentacije, Igor Bišćan.

U ostalim susretima dodatnih kvalifikacija sastaju se: Slovačka - Ukrajina, Republika Irska - Izrael i Island - Češka.

Plasman na Europsko prvenstvo već su ostvarile Belgija, Engleska, Francuska, Njemačka, Italija, Portugal, Nizozemska, Norveška, Španjolska, Švicarska kao najbolja drugoplasirana momčad u kvalifikacijama, odnosno Gruzija i Rumunjska kao domaćini.

Euro će se igrati od 21. lipnja do 8. srpnja 2023. godine.

AUTOR: Hrvatski nogometni savez

FOTO: HINA/Damir SENČAR

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!