Nogomet

Palikuča: 'Nisam imao pregovore s izbornikom Malte, ovo je bila naša ideja od početka'

Branimir Korać • utorak, 21.06.2022.
Palikuča: 'Nisam imao pregovore s izbornikom Malte, ovo je bila naša ideja od početka'
Foto: FaH

Sportski direktor Rijeke Robert Palikuča na konferenciji za medije prilikom predstavljanja novog trenerskog dvojca Tadić - Budicin, progovorio je o tome kako je došlo do toga da njima prepuste klupu...

Proteklih dana navijači Rijeke nagađali su tko će doći na klupu, provuklo se dosta imena, a na kraju su momčad zadržali oni koji su je poveli u pripreme, Dragan Tadić i Fausto Budicin.

"Nakon Goranovog odlaska bili smo u situaciji na kakvu u tom trenutku nismo računali, morali smo u jako kratkom vremenu donositi neke odluke. Ovo je bila jedna od ideja iako smo kao klub morali i profesionalno razmišljati i vidjeti koja bi još bila opcija dobra za klub. Na kraju smo se ipak odlučili za Rijeku na riječki pogon. Puno emocije, strasti, znanja, ljubavi prema klubu... Mislim da smo donijeli jako dobru odluku", kaže Robert Palikuča.

Kao jedan od kandidata zadnjih dana provlačio se aktualni izbornik Malte, no Palikuča negira da je s njim pregovarao.

"Nisam imao pregovore s izbornikom Malte. Ovo je bila naša ideja od početka, ali naravno da se moralo vidjeti postoji li još neko bolje rješenje, morali smo posložiti neke stvari za što je trebalo vremena. Odlučili smo se za ovu kombinaciju da idemo u paru gdje Dragan možda ima malo više odgovornosti kao tehnički direktor, ali svatko ima znanje i vrline koje će biti benefit. Od Fausta nismo tražili da bude pomoćni trener nego trener. Obojica su pokazala fantastičan rad u školi nogometa, a i u drugim klubovima. Oni se jako dobro razumiju i već prvog dana na treningu osjetili smo da je ovo jako dobra odluka."

Mateo Pavlović trebao bi biti sljedeći novi član Rijeke, čeka se samo završetak papirologije.

"Puno toga se događa na obje strane, mislim da ne treba objavljivati prije nego je potpisano. Predsjednik je najavio za danas jedan transfer, nadamo se da će danas doći taj jedan papir koji nedostaje pa da možemo objaviti."

Palikuča dodaje i kako će dolasci ovisiti o odlascima.

"Moramo oko nekih stvari i čekati jer će biti i izlaznih transfera, a ti neki pregovori uvijek mogu puknuti. Puno se toga događa na tržištu, ljeto je tek počelo i pokušavamo to nekako sinkronizirati da ako jedan igrač odlazi da drugi dolazi, a ne da imamo 45 igrača na treningu s kojima njih dvojica moraju raditi."

Novo ime na Rujevici je povratnik u Rijeku Radomir Đalović koji je pojačao stručni stožer.

"Naravno da imamo internu komunikaciju, ja s trenerima, o tome kako želimo posložiti stručni stožer. Struka mora biti vrhunska, mora postojati i velika želja i volja. Đale ima nevjerojatnu energiju te ljubav i emociju prema klubu, ima A licencu, voljan je i željan raditi. Već duže vremena postoji ideja o njegovom vraćanju u klub i odlučili smo mu dati šansu. Htjeli smo taj riječki pogon, a kroz razgovore se pokazalo da on to ima sve što mi želimo. Isto tako ima i dobru komunikaciju s njima dvojicom tako da vjerujemo da će i to biti dobitak za NK Rijeku."

Što se tiče omladinske škole, tu je na mjesto voditelja stiglo pojačanje.

"Jučer smo postigli konačni dogovor i kada se papiri odrade u narednim danima ćemo objaviti."

To pojačanje je nekdašnji voditelj omladinske škole Zagreba Luka Pavlović.

FOTO: HINA/Miljenko KLEPAC

SuperSport HNL

1Rijeka 3059:20+3968
2Dinamo 3056:24+3266
3Hajduk 3040:20+2055
4Osijek 3051:39+1245
5Lokomotiva 3041:31+1044
6Gorica 3029:37-835
7Varaždin 3033:41-833
8Slaven Belupo 3036:55-1930
9Istra 1961 3025:49-2428
10Rudeš 3013:67-547

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!