Vodeni sportovi

Probudili se nakon lošeg starta: Hrvatska nastup na SP-u otvorila remijem protiv Grčke

Branimir Korać • utorak, 21.06.2022.
Probudili se nakon lošeg starta: Hrvatska nastup na SP-u otvorila remijem protiv Grčke
Foto: FaH

Hrvatska vaterpolska reprezentacija nastup na Svjetskom prvenstvu u Mađarskoj otvorila je remijem protiv Grčke 8:8. Ulazak u utakmicu nije bio dobar, ali Hrvatska se oporavila, vratila u susret i na kraju remizirala...

S puno upitnika Hrvatska je ušla u dvoboj protiv Grčke. Nema dvojbe da je i ova reprezentacija kvalitetna, ali nedostaje joj iskustva s velikih reprezentativnih natjecanja i trebalo je vidjeti kako će reagirati.

Očekivane nervoze je bilo i ona nije bila neočekivana, a posebno se osjetila u početku meča. Loše je Hrvatska krenula, Grčka je dosta lako stvorila razliku, ali ipak se Hrvatska na vrijeme vratila.

Prvu dionicu Grci su dobili s 4:1, u samoj završnici iskusni Fountoulis je bio strijelac četvrtog gola za Grke i u tim trenucima situacija nije bila nimalo dobra.

Međutim druga dionica bila je potpuno drugačija. Raspoloženi Harkov već do poluvremena bio je na tri gola, uspjela je Hrvatska u drugoj dionici potpuno uhvatiti priključak i poravnati na 5:5.

U drugom poluvremenu igralo se gol za gol, Grci su dolazili do vodstva, Hrvatska se vraćala, a imala je na kraju i zadnji napad za pobjedu. Međutim nije zabila i ostalo je 8:8.

Harkov je ostao na tri gola, dva je dodao Marko Žuvela, a po jedan Rino Burić, Jerko Marinić Kragić i Andrija Bašić. Najefikasniji Grk bio je Angelos Vlachopoulos s četiri gola.

Svjetsko prvenstvo:
Grčka - Hrvatska 8:8

FOTO: HINA/Damir SENČAR

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!