Tenis

Novost u ATP-u, od srpnja moguće savjetovanje s trenerom tijekom meča

HINA, Matej Kačan • srijeda, 22.06.2022.
Novost u ATP-u, od srpnja moguće savjetovanje s trenerom tijekom meča

ATP od ovog ljeta eksperimentalno uvodi novo pravilo po kojem će dopustiti savjetovanje igrača s trenerima koji su kraj terena, ali u kratkim frazama i ako to ne ometa suparnika...

Udruga teniskih profesionalaca (ATP) objavila je kako će se od 11. srpnja pa do kraja sezone na svim ATP turnirima te posljednjem Grand Slamu sezone US Openu isprobati pravilo o davanju trenerskih savjeta "izvan terena".

Tenisači će, prema tom pravilu, moći biti savjetovani tijekom susreta i to od strane osoba koje sjede na mjestima u gledalištu pedviđenima za trenere.

Također, treneri će smjeti savjetovati svoje igrače kako verbalno tako i znakovno samo ukoliko to neće ometati igru i suparnika. Verbalno savjetovanje bit će dopušteno samo kada će igrači biti na istoj strani terena kao i treneri te će se smjeri sastojati samo od nekoliko riječi ili fraza, dok razgovor neće biti dopušten, a znakovno savjetovanje će biti dopušteno stalno.

No, razgovor trenera i igrača neće biti dopušten kada igrač napusti igralište koji god razlog za to bio. Na kraju godine će se ocijeniti uspješnost ovog projekta te će biti odlučeno hoće li savjetovanje igrača biti dopušteno i u narednim sezonama.

U prethodnim sezonama isprobana su razna pravila vezana uz savjetovanje igrača, od mogućnosti razgovora s trenerom tijekom stanki za izmjenu strana pa do komunikacije putem slušalica.

FOTO: pixabay

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!