Vodeni sportovi

Tucak: 'Utakmica protiv Njemačke bit će deset posto važnija od utakmice s Grčkom'

Branimir Korać • srijeda, 22.06.2022.
Tucak: 'Utakmica protiv Njemačke bit će deset posto važnija od utakmice s Grčkom'
Foto: FaH

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u drugom kolu grupne faze Svjetskog prvenstva igra protiv Njemačke, a izbornik Tucak inzistira na pobjedi...

Hrvatska je nastup na Svjetskom prvenstvu potvorila remijem protiv Grčke, a izbornik Ivica Tucak žali zbog prilika koje je Hrvatska pružala Grcima u ranoj fazi susreta.

"U početku smo davali šanse Grcima i primili dva od četiri neoprezna gola te nakon te četvrtine umjesto da vodiš 3:1, mi gubimo 4:1. To nas je bacilo u ružnu situaciju u tom trenutku, ali ono što je bitno je da nismo gubili glavu, nastavili smo igrati i realizirali smo kasnije one šanse koje su došle. Bilo je dosta grešaka, njih trebamo u hodu ispravljati i vjerujem da ćemo to i uspjeti."

Slijedi Njemačka. Nijemci su poraženi na startu od Japana što je bilo prilično iznenađenje, ali bez obzira na to Hrvatska će ozbiljno shvatiti ovaj dvoboj.

"Rekao sam igračima i to je jasno da je ova sljedeća utakmica sigurno za deset posto važnija nego što je bila Grčka. I svaka naredna će takva biti. Ne zanima me uopće u kakvom su sastavu, znam kakvi su, vjerujem da smo kvalitetnija reprezentacija od Njemačke i to moramo pokazati. Moramo tu upisati pobjedu, onda ćemo nakon toga ako sve prođe kako želimo okrenuti se prema Japanu i ići korak po korak. U ovom trenutku ništa nije riješeno niti negativno niti pozitivno, još se svašta može dogoditi, možemo i ne daj Bože negdje kiksati i zakomplicirati sve ovo što smo napravili. Prema tome fokus je na utakmici protiv Njemačke, odigrati maksimalno koliko možemo, pobijediti, a onda ćemo ići korak dalje."

Susret protiv Njemačke na rasporedu je sutra od 18 sati.

FOTO: HINA/Damir SENČAR

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!