Nogomet

Beljo: 'Želim ostati i u Osijeku pokazati što znam'

Matej Kačan • četvrtak, 23.06.2022.
Beljo: 'Želim ostati i u Osijeku pokazati što znam'

Nakon sjajne sezone u Istri 1961, Dion Drena Beljo vratio se u Osijek, a na početku priprema progovorio je o svojim dojmovima i ambicijama za ovu sezonu...

Možda i najveće pojačanje Osijeka ove sezone bit će Dion Drena Beljo. Mladi napadač vraća se s posudbe s 15 HNL pogodaka na kontu i trebao bi riješiti velike realizacijske probleme koje je Osijek imao.

"Sezona u Istri je bila uspješna, dobro odrađena za mene i bila je pogodak. Sretan sam što sam opet ovdje, dečki su me opet super prihvatili, nastavljamo dalje.

Sigurno osječka publika ima visoka očekivanja od jednog od najboljih strijelaca lige koji sad stiže u Osijek.

"Otišao sam kao junior, vraćam se kao polu-isprofiliran igrač s 15 golova u HNL-u i sigurno je da su očekivanja velika. Svjestan sam toga, siguran sam da se mogu nositi s tim, svjestan sam svojih mogućnosti i nemam straha."

Beljo je na početku priprema zapazio jednu sjajnu stvar za sebe i klub.

"Vidi se da Osijek cilja na najviše, to mi je drago. Želim igrati u klubu s najvišim ambicijama, i drago mi je što je to Osijek. Ja se osjećam dobro, nisam imao previše odmora, ali nije mi žao. Želim samo napredovati kao igrač i kao osoba, bit će vremena za odmor."

Mladi napadač je po povratku u Gradski vrt zadužio dres s brojem devet. Broj je to koji nose pravi napadači i sa sobom nosi jedan teret.

"Mislim da nikad u karijeri nisam nosio devetku. Broj mi ne znači puno, ali svjestan sam da se od mene očekuje da uzmem devetku, uzimanje nekog drugog broja bilo bi alibi pa sam preuzeo devetku."

Beljo je prošle sezone oduševio golovima i asistencijama, bio je najbolji osječki strijelac premda nije bio u dresu Osijeka, ali ove sezone želi još i bolje.

"Prošlom sezonom ljestvica je visoko, ove sezone je želim prebaciti. Bit će teško, ali igram u ekipi s kvalitetnijim igračima, trebao bih imati više prilika i sve je na meni."

Nenad Bjelica dopušta posuđenim igračima da pokažu što znaju protiv Osijeka, pa je tako i Beljo u Slavoniji igrao u "krivom" dresu.

"Slažem se s trenerom, što dopušta igranje posuđenih. Čudan je bio osjećaj na Gradskom vrtu, kad igraš protiv igrača s kojima si trenirao godinu-dvije i koje znaš, naravno da je bilo teško iako smo imali okej rezultate. Ali svakako jedan od težih suparnika."

Tako mlad s 20 godina Beljo je u Istri preuzeo i odgovornost izvođenja kaznenih udaraca.

"Kroz cijeli život i u Cibaliji sam bio kapetan i izvodio sam penale, nije mi to nikad bio problem. I u Istri sam bio najbolji strijelac pa je ta odgovornost nekako sama pala na mene. Slijedilo je logično, a ja mislim da sam dobar u tome i da to mogu pokazati i u Osijeku."

Mnogi se za mladog napadača interesiraju, čak i iz inozemstva, ali on želi ostati i pokazati što zna u Osijeku.

"Želim. Svjestan sam interesa, ali nigdje ne žurim i svjestan sam da imam prostora za napredovanje, da to mogu odraditi u Osijeku. Želim imati još jednu pravu sezonu pa ćemo vidjeti."

Čini se kao da je sam napadač osoba koja i najmanje priča o tim opcijama za odlazak.

"U jednu ruku je to istina, u drugu imam roditelje koji vode brigu o tome pa o tome ne razmišljam. Tu sam da radim, da napredujem."

I za kraj, poruka navijačima:

"Da budu strpljivi, jer najbolje tek dolazi!"

FOTO: NK Osijek

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!