Nogomet

Okan Buruk preuzeo Galatasaray, Tudor kandidat za klupu Bilbaa?

HINA, Matej Kačan • četvrtak, 23.06.2022.
Okan Buruk preuzeo Galatasaray, Tudor kandidat za klupu Bilbaa?
Foto: EPA

Premda se u turskim medijima spominjao kao kandidat za povratak na klupu Galatasaraya, Igor Tudor nije preuzeo taj turski klub koji je dobio novog trenera. Tudora se sad spominje u kontekstu Athletic Bilbaa...

Bivši turski reprezentativac Okan Buruk novi je trener Galatasaraya s kojim je potpisao ugovor na dvije godine, objavio je u četvrtak turski klub.

Nakon siječnja kada je klupu Galatasaraya napustio Fatih Terim, njegov nasljednik Španjolac Domenec Torrent, koji je prije radio kao pomoćnik Pepa Guardiole, nije uspio poboljšati rezultate i na kraju razočaravajuće sezone istanbulski klub mu je zahvalio na suradnji.

"Lavovi" Istanbula, najtrofejniji turski klub s 22 naslova prvaka, sezonu su završili na 13. mjestu što im je najgori rezultat u povijesti.

Okan Buruk je u Galatasarayu počeo karijeru i žuto-crveni dres je nosio 12 godina. S Galatasarayem je osvojio Kup UEFA 2000.

"Dobrodošao kući!", objavio je Galatasaray u priopćenju.

Nakon što se počeo baviti trenerskim poslom, 48-godišnji Buruk je 2020. osvojio naslov prvaka Turske s Basaksehirom iz Istanbula.

Jedan od ranije spominjanih kandidata za klupu turskog velikana bio je i Igor Tudor, ali hrvatskog stručnjaka se nakon odlaska iz Verone spominje u kontekstu jednog velikana.

Naime, u petak su izbori za novog predsjednika Athletic Bilbaa, a Tudor je navodno želja jednog od kandidata. Dva favorita su Jon Uriarte i Inaki Arechabaleta, a Tudor je Uriarteov kandidat.

No, favorit protukandidata je veliki argentinski trener Marcelo Bielsa koji je već vodio Bilbao do finala Europa lige i Kupa kralja 2021. godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!