Košarka

Pojačanje za Lillarda: Portland u razmjeni doveo krilo Pistonsa

Matej Kačan • četvrtak, 23.06.2022.
Pojačanje za Lillarda: Portland u razmjeni doveo krilo Pistonsa

Krilni igrač Detroit Pistonsa Jerami Grant odlazi u Portland Trail Blazerse u razmjeni koju su ove dvije ekipe napravile ususret NBA draftu...

Druga veća razmjena u NBA ligi nakon kraja sezone dogodila se na relaciji Detroit-Portland. Jedno od najtraženijih krila NBA lige prošle sezone, Jerami Grant pojačao je Portland Trail Blazerse.

Pistonsi nisu dobili igrača, već izbor prve runde drafta 2025. koji je Blazersima došao preko Bucksa uz više razmjena izbora. Prvi je razmjenu javio Adrian Wojnarowski.

U razmjeni izbora su i oni druge runde ove godine pa će Pistonsi imati 36. izbor, a Blazersi 46., a Detroit dobiva i izbor druge runde 2025. te 2026.

Uz to, po knjigovodstvenim pravilima lige Pistonsi ovime dobivaju 21 milijun dolara "iznimke za razmjenu" koja se može potrošiti za ugovor nekog igrača mimo propisanog salary capa.

Kod Portlanda namjera je jasna, momčad je pojačana traženim krilom za pomoć Damianu Lillardu nakon što je usred prošle sezone otišao CJ McCollum u NO Pelicanse.

Grant ulazi u posljednju godinu ugovora pa nije veliki trošak za Blazerse, no ako ga budu htjeli zadržati, možda će se morati isprsiti jer navodi se da će Grant na ljeto tražiti četverogodišnji ugovor vrijedan 112 milijuna dolara.

Sadašnji ugovor mu je vrijedan 60 milijuna na tri godine, a čini se da bi Blazersi mogli prvo vidjeti kako će dvojac Lillard-Grant funkcionirati ove sezone prije produženja i odluke.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!