Ostali sportovi

Amerikanac u Eugeneu postavio najbolje vrijeme sezone na 100 metara

HINA, Matej Kačan • petak, 24.06.2022.
Amerikanac u Eugeneu postavio najbolje vrijeme sezone na 100 metara

U Eugeneu se već tradicionalno održava američko prvenstvo u atletici, a Fred Kerley je na tom natjecanju s 9.83 postavio i najbolje vrijeme sezone na 100 metara...

Američki atletičar Fred Kerley ostvario je najbolji rezultat godine na 100 m koje je pretrčao za 9.83 sekundi na američkom prvenstvu u Eugeneu.

Olimpijski doprvak na 100 m s OI u Tokiju 2020. Kerley je u domaćim kvalifikacijama za SP koje se također održava u Eugeneu s vremenom 9.83 sekunde, nadmašio za dvije stotinke rezultat Kenijca Ferdinanda Omanyale (9.85) kojeg je postigao 7. svibnja u Nairobiju.

Najveće iznenađenje na američkim kvalifikacijama priredila je Sha'Carri Richardson, koja je ispala na 100 m u prvom pretkolu. Richardson, koja je prošle godine pobijedila u američkim kvalifikacijama za OI, ipak nije nastupila u Tokiju jer je dobila bila pozitivna na kanabis.

Sad Richardson ima još jednu priliku za nastup na SP pred domaćim navijačima u srpnju, no morat će se plasirati među prve tri na 200 m.

A sedmerostruka olimpijska pobjednica Allyson Felix nastavlja lov za naslovom svjetske prvakinje istrčavši utrku na 400 metara za 52.30. Najbolje vrijeme pripalo je Jaide Stepter (51.05).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!