Ostali sportovi

Zlatna olimpijka iz Londona odlazi u mirovinu

HINA, Matej Kačan • petak, 24.06.2022.
Zlatna olimpijka iz Londona odlazi u mirovinu

Američka skakačica s motkom Jennifer Suhr koja iza sebe ima zlato s OI u Londonu i svjetski dvoranski rekord, objavila je da odlazi u mirovinu u 41. godini života...

Amerikanka Jennifer Suhr, koja je osvojila zlatnu olimpijsku medalju u skoku motkom na OI u Londonu 2012. godine, objavila je u četvrtak da odlazi u mirovinu.

Suhr, koja je osvojila srebrnu medalju na OI u Pekingu prije nego je uzela zlato četiri godine kasnije, već je odlučila ne sudjelovati na prvenstvu SAD-a koje se upravo održava u Eugeneu i koje služi kao kvalifikacije za SP.

"Riječi će mi doći kasnije, no moje srce i moja duša su spremni za sljedeću fazu mog života", napisala je na društvenim mrežama 40-godišnja Suhr koja je sudjelovala na svim američkim prvenstvima od 2006.

"Skok s motkom mi je otvorio više toga nego što sam mogla poželjeti i omogućio mi živim više nego što sam mogla sanjati", istaknula je osvajačica naslova svjetske dvoranske prvakinje 2016.

Suhr, koja je pobijedila Kubanku Yarisleyu Silvu i Ruskinju Jelenu Isinbajevu, i dalje je vlasnica najboljeg dvoranskog rezultata sa skokom od 5.02 m kojeg je postavila na američkom prvenstvu 2013.

Svjetski rekord na otvorenom od 5.06 m drži Isinbajeva od 2009.

FOTO: Wikipedia

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!