Tenis

Težak posao za hrvatske predstavnike, Fett ide na nezaustavljivu Igu Swiatek

Branimir Korać, HINA • petak, 24.06.2022.
Težak posao za hrvatske predstavnike, Fett ide na nezaustavljivu Igu Swiatek
Foto: FaH

Održan je ždrijeb Wimbledona, a hrvatski predstavnici mogli su imati i više sreće u ždrijebu. Najteže je prošla Jana Fett koja ide na najbolju tenisačicu svijeta Igu Swiatek...

Hrvatska tenisačica Jana Fett koja se u glavni turnir Wimbledona probila kroz kvalifikacije igrat će u 1. kolu protiv prve tenisačice svijeta Poljakinje Ige Swiatek, odlučeno je na ždrijebu trećeg Grand Slam turnira sezone.

Tešku protivnicu dobila je i Donna Vekić, koja će igrati protiv osme nositeljice Amerikanke Jessice Pegule. Bit će to njihov prvi međusobni dvoboj. Petra Martić također je dobila Amerikanku za protivnicu u 1. kolu, i to 37. tenisačicu svijeta Shelby Rogers. Martić je dva najbolja rezultata u Wimbledonu ostvarila 2017. i 2019. kada je stigla do četvrtog kola.

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić u prvom kolu ide na 52. igrača svijeta Amerikanca Mackenzieja McDonalda. S njim je jednom igrao i slavio na Australian Openu 2019.

Borna Ćorić igrat će protiv 12. nositelja Argentinca Diega Schwartzmana. Bit će to njihov peti međusobni dvoboj, a zasad je rezultat u pobjedama izjednačen 2-2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!