Vodeni sportovi

Tucak: 'Morat ćemo igrati drugačije, Japan igra luđački presing po cijelom bazenu'

HINA, Mihaela Bradovski • petak, 24.06.2022.
Tucak: 'Morat ćemo igrati drugačije, Japan igra luđački presing po cijelom bazenu'
Foto: FaH

Pred hrvatskom vaterpolskom reprezentacijom je zadnji nastup u skupini Svjetskog prvenstva te traži pobjedu protiv potencijalno jako nezgodnog Japana...

Hrvatske vaterpoliste u subotu, 25. lipnja, protiv Japana očekuje posljednja utakmica skupine B na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti, a izbornik Ivica Tucak upozorava da će morati igrati drugačije negoli do sada.

"Morat ćemo igrati drugačije nego do sada, to znači da ćemo pokušati odigrati s dva napadačka trokuta, jer oni igraju taj luđački presing po cijelom terenu i strašno su agresivni", kazao je Tucak, te pojasnio: "Ukoliko ćemo biti zgusnuti u napadačkoj formaciji tada ćemo biti u ozbiljnim problemima. Morat ćemo odvojiti ta dva trokuta, prvi trokut koji će prijem lopte od našeg vratara učiniti sigurnim prema toj drugoj liniji u kojoj ćemo tražiti da izoliramo našeg centra s dvojicom bočnih igrača koji će ubacivati lopte u prostor".

Izbornik je napomenuo da Japanci igraju na granici isključenja: "Suci to zasada toleriraju je su fizički mali, ali su su jaki u duelu. Čeka nas teška utakmica i moramo učiniti sve da pobijedimo".

Nakon dva kola na vrhu naše skupine je Grčka sa tri boda i +11 gol-razlikom. Hrvatska je druga, također sa tri boda i +4 gol razlikom. Japan na trećem mjestu ima dva boda, dok je posljednja Njemačka, koja je bez bodova.

Hrvatska s Japanom igra u 18 sati, a Grčka protiv Njemačke u 19.30 sati. Prvo mjesto u skupini nosi izravan plasman u četvrtfinale, dok će druga i treća reprezentacija razigravati za četvrtfinale.

FOTO: HINA/Damir SENČAR

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!