Rukomet

Hrvatske rukometašice u najboljoj utakmici generacije pregazile Austriju

Sportnet, Mihaela Bradovski • subota, 25.06.2022.
Hrvatske rukometašice u najboljoj utakmici generacije pregazile Austriju

U sjajnoj izvedbi hrvatska ženska juniorska reprezentacija pobijedila je Austriju 40:26, u drugom kolu skupine G, Svjetskog prvenstva koje se održava u Sloveniji. Bila je to vjerojatno najbolja utakmica ove generacije na velikim natjecanjima. Hrvatska je tako već osigurala drugi krug natjecanja...

Na briljantan način, hrvatske rukometašice otvorile su susret protiv Austrije u Zlatorog Areni u Celju. Za nešto više od pet minuta vodile su 5:0. Austrija je prvi pogodak postigla tek u sedmoj minuti. Sve je u igri hrvatske reprezentacije funkcioniralo savršeno. Posebno učinkovita bila je desna strana napada koju su činile Klara Birtić s realizacijom 5/6 te sjajna Bruna Zrnić koja je bila još bolja s osam pogodaka iz deset pokušaja u prvih 30 minuta.

Nakon prve četvrtine, Hrvatska je imala šest pogodaka viška. U 20. minuti bilo je plus osam, da bi na predah djevojke otišle s pomalo nevjerojatnih 11 pogodaka razlike (20:9). Hrvatska realizacija bila je čak 89, a austrijska samo 30 posto u prvom poluvremenu.

Premda je izbornica Adrijana Prosenjak promijenila gotovo čitavu postavu u nastavku, nastojeći podjednako opteretiti sve igračice, na igri i rezultatu to se nije osjetilo. Dapače. Sve rukometašice koje su dobile priliku sjajno su je iskoristile. Drugo poluvrijeme Hrvatska je otvorila nizom od 3:1 i nakon deset minuta igre, je već imala 15 razlike. Austrija nikako nije uspijevala na pravi način povezati svoje redove i pratiti ritam igre Hrvatske, premda je rezultatski bila nešto ravnopravnija u drugom dijelu koje je završeno 20:17. Ipak, konačnih 40:26 najbolje oslikava kakva je razlika u kvaliteti bila u tom susretu. Od 26 svojih pogodaka Austrija je osam dala iz sedmeraca.

Čak 13 hrvatskih igračica upisalo se u strijelce. Najbolja dakako Bruna Zrnić s osam golova koja je igrala samo prvo poluvrijeme. Šest je dala Klara Birtić, pet Lara Burić u drugom dijelu, itd,itd… Kod Austrije izvanredna Kristina Dramac s 12 pogodaka.

Hrvatsku u subotu 25. lipnja, u 18:30 sati u Laškom čeka susret protiv Švicarske i potvrda prvog mjesta u skupini.

IHF SP 2022: SKUPINA G, 2. KOLO
HRVATSKA – AUSTRIJA 40:26

AUTOR i FOTO: HRS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!