Nogomet

Bjelica: 'Bio sam blizu burn outa, dolazio sam na trening, a jedva sam čekao da on završi'

Branimir Korać • subota, 25.06.2022.
Bjelica: 'Bio sam blizu burn outa, dolazio sam na trening, a jedva sam čekao da on završi'

Nenad Bjelica u otvorenom razgovoru bez rukavica za Sport nedjeljom govorio je o Osijeku, hrvatskom nogometu i brojnim zanimljivim temama...

Već u uvodnoj pressici na poočetku sezone Nenad Bjelica govorio je o završnici prošle sezone kada je Osijek potpuno pao i otpao iz borbe za naslov. Preuzeo je na sebe krivicu za to.

"Nisam ja nešto rekao zato što sam htio izvući bolji ugovor nego radim za dobrobit Osijeka. Ja sam dijete ovog kluba i njegov navijač. Bio sam igrač ovog kluba, trener sam i sportski direktor. Ja ovaj klub volim, rodio sam se praktički na stadionu i ne mogu podnijeti da emociju koju ja imam i koju imaju moji igrači i treneri, da je nemaju svi. Ja to ne mogu podnijeti, meni to smeta. Radi se na tome i vjerujem da ćemo se ojačati u tome i da će Osijek biti i u tom logističkom dijelu puno bolji."

Bjelica priznaje kako je potpuno ostao bez energije jer je raduio stvari koje on nije trebao raditi.

"Nije se umorila ekipa, umorio se trener. Ja sam bio blizu burn outa. Dolazio sam na trening, a jedva sam čekao da mi trening završi. Skraćivao sam vježbe na treningu, planirao sam je raditi 12 minuta, a skratio sam je na deset jer hoću ići kući. Moj ponedjeljak, kada se svi drugi treneri odmaraju, ja radim stvari koje nisu moje, na primjer dva sata sam na telefonu s Brunom Marićem, a je li to moj posao? Zatim zvati Kustića, predsjednika Saveza, je li to moj posao? Nisam robot, normalno da čovjek ostane bez energije, nije beskonačna. I onda vidiš neke stvari koje se događaju i normalno da pukneš."

Ono što ga muči je suđenje koje, smatra, nije bilo dobro za Osijek.

"Jako sam nesretan i nezadovoljan kako se nama sudilo. O tome sam razgovarao sa šefom sudaca. Nisam zadovoljan statusom kluba koji se bori za titulu, mislim da među sucima nismo imali takav status. U ovih dvije godine imao sam puno poštovanja i prema Bruni Mariću i sucima, imali smo diskusija i to žestokih, ali nakon utakmica am imao više poštovanja nego što su oni imali prema nama."

"Prije nekoliko dana jedan igrač konkurentskog kluba mi kaže vama sude kao Zadru. Taj isti se borio protiv mene za titulu. Drugi kaže bilo me sramota što smo pobijedili kako su vam sudili."

Ostaje u sjećanju i kako je govorio o korporaciji što je razljutilo mnoge.

"Kada sam rekao korporacija, govorio sam o ponašanju nekog tko se tako ponaša. Kada kažu kada si ti bio u sustavu nisi tako govorio, s 25 bodova prednosti sam uzeo prvenstvo. Šest kola prije kraja smo matematički bili prvaci. Ne bih mogao podnijeti da sam s minimalnom mrljom s Dinamom osvojio prvenstvo s tolikim budžetom."

U Hajduku vidi sve ozbiljnijeg protivnika.

"Hajduk ima odličnog trenera. Meni iz Hajduka kažu - ti si sam tamo. Ja to ne želim. Dambrauskas je napravio jako puno, ali kod nas nisu nikad zadovoljni i nakon jednog poraza pitat će se je li to to."

"Dinamovu moć znamo, financijsku, logističku, njegovo značenje kroz povijest. Isto tako i Hajduk koji sada ima ljude koji su to digli na visoku razinu, podigli navijače, doveli igrače i stvorili respektabilan kadar."

SuperSport HNL

1Rijeka 3059:20+3968
2Dinamo 3056:24+3266
3Hajduk 3040:20+2055
4Osijek 3051:39+1245
5Lokomotiva 3041:31+1044
6Gorica 3029:37-835
7Varaždin 3033:41-833
8Slaven Belupo 3036:55-1930
9Istra 1961 3025:49-2428
10Rudeš 3013:67-547

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!