Ostali sportovi

Odbojkaši i odbojkašice spremni dočekuju početak Mediteranskih igara

Sportnet, Branimir Korać • subota, 25.06.2022.
Odbojkaši i odbojkašice spremni dočekuju početak Mediteranskih igara

Hrvatske odbojkaške reprezentacije u alžirskom Oranu provode posljednje treninge prije sutrašnjih prvih utakmica.

Nakon putovanja i smještaja te rada u ne baš idealnim uvjetima, obje su naše reprezentacije optimistične i jedva čekaju početak igara.

"Treći dan smo na Mediteranskim igrama. Moram priznati da organizacija i nije baš najbolja, pogotovo radi utakmica. Nemamo baš termina, dvorane su daleko, nedostaje lopti i nema teretane. Snalazimo se koliko možemo. Treneri odrađuju odličan posao, a mi se trudimo. Punom se parom spremamo za nadolazeće utakmice", otkriva reprezentativka Mika Grbavica i dodaje: "U skupini smo sa Srbijom i Francuskom. U nedjelju igramo protiv Francuske, a u utorak protiv Srbije. Vjerujem kako će nas ova situacija ovdje zbližiti i ojačati bez obzira na uvjete. Navijajte za nas."

Hrvatska ženska reprezentacija na Mediteranskim igrama igrat će sutra u grupi A protiv reprezentacije Francuske, dok će protiv Srbije igrati u utorak.

Hrvatska ženska reprezentacija je u sastavu: Lea Deak, Klara Perić, Nikolina Božičević, Izabela Štimac, Mika Grbavica, Laura Miloš, Josipa Marković, Natalia Tomić, Martina Šamadan, Božana Butigan, Astrid Popić i Beta Dumančić.

Na XIX. Mediteranskim igrama, koje se održavaju u alžirskom Oranu od 25. lipnja do 6. srpnja 2022. godine igra i hrvatska muška odbojkaška reprezentacija. Oni u grupi B igraju od nedjelje do utorka protiv Španjolske, Srbije i Tunisa.

"Prije nekoliko dana smo stigli u Alžir. Očekivali smo bolje uvjete, ima dosta nedostataka. Igramo tri dana zaredom od nedjelje do utorka. Cilj nam je proći grupu, pa kasnije što bude. Cilj je i osvojiti medalju, no treba prvo proći grupu", govori kapetan Marko Sedlaček i dodaje: "Zajedno smo s ostalim sportovima iz Hrvatske. Hrana je dobra, smještaj je uredu, no ne može se usporediti s onim od prije četiri godine. Kako je nama tako je i drugima. Spremit ćemo se u ovo vrijeme do utakmice što je bolje moguće. Čekamo turnir motivirani."

Hrvatska muška reprezentacija je u sastavu: Bernard Bakonji, Petar Višić, Ivan Mihalj, Kruno Nikačević, Stipe Perić, Petar Đirlić, Tomislav Mitrašinović, Hrvoje Pervan, Marko Sedlaček, Filip Šestan, Tino Hanžić i Ivan Zeljković.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!