Nogomet

Maribor se nastavlja pojačavati Hrvatima, iz Dinama stigao mladi veznjak

Matej Kačan • nedjelja, 26.06.2022.
Maribor se nastavlja pojačavati Hrvatima, iz Dinama stigao mladi veznjak

Mlada nada Dinama, 18-godišnji Alen Dizdarević napustio je Zagreb te je potpisao trogodišnji ugovor sa slovenskim Mariborom...

Donedavni junior Dinama i povremeni član druge ekipe, 18-godišnji Alen Dizdarević karijeru će nastaviti u dresu slovenskog Maribora s kojim je potpisao trogodišnji ugovor.

Dizdarević je tako treće ovoljetno hrvatsko pojačanje za Maribor nakon Ivana Brnića i Roka Baturine, a pokriva poziciju ofenzivnog veznjaka uz mogućnost igranja i u sredini vezne linije. Prvo će, prema riječima iz kluba, igrati za juniorsku momčad.

"Naš sljedeći potez je ulaganje u budućnost, jedan od središnjih ciljeva budućeg djelovanja je uključivanje momaka iz škole nogometa u prvu momčad. Trudimo se i nadopuniti mlađe selekcije pa smo iskoristili priliku i iz omladinskog pogona Dinama doveli talentiranog igrača. Vjerujemo da može ovdje nastaviti svoj put, prvo u U-19 selekciji, pa u prvoj momčadi. Postigli smo dogovor s Dinamom i potpisali trogodišnju suradnju s Alenom", rekao je sportski direktor Marko Šuler.

"Vjerujem da sam napravio pravi potez, iza mene je deset ugodnih godina u Dinamu i sad je vrijeme za novi izazov. Svjestan sam značaja Maribora na ovim prostorima, ocijenio sam da je slovenska liga dobar sljedeći korak u razvoju", kazao je Dizdarević.

Foto: Grega Wernig

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!