Nogomet

Katarani zabranjuju neovlašteno korištenje loga SP-a, pa tako i na registarskim oznakama

HINA, Matej Kačan • nedjelja, 26.06.2022.
Katarani zabranjuju neovlašteno korištenje loga SP-a, pa tako i na registarskim oznakama
Foto: FaH

Država Katar izbacila je posebnu seriju registarskih tablica s logom SP-a, a pritom je zabranila kopije, naljepnice i svako drugo neovlašteno korištenje logotipa...

Katarsko ministarstvo unutarnjih poslova podsjetilo je u nedjelju na Twitteru na "zabranu kopiranja i lijepljenja logotipa Svjetskog nogometnog prvenstva na registarske tablice automobila" nakon što je održana posebna dražba tablica.

"Glavna uprava za promet navodi da su tablice s logom Svjetskog prvenstva posebna verzija koja se izdaje pod posebnim uvjetima u dogovoru s Fifom, za novoregistrirana vozila i za posebne tablice koje se prodaju na aukciji", piše ministarstvo.

Na aukciji krajem svibnja prodano je pedeset registarskih tablica s logom SP 2022., koji će se u Kataru održati od 21. studenog do 18. prosinca. Najskuplji, s brojevima 811118, prodan je za 1.8 milijuna katarskih rijala (480.000 eura).

FIFA je vrlo stroga po pitanju intelektualnog vlasništva, u vezi s nezakonitom upotrebom logotipa turnira i imidža Svjetskog prvenstva.

Prva uhićenja zbog prodaje na društvenim mrežama krivotvorenih proizvoda (majice i kape s logom Svjetskog nogometnog prvenstva 2022.) obavljena su 10. svibnja.

U prosincu su vlasti posjetile tvornicu za proizvodnju parfema koji se trebao staviti u bočice s logom Svjetskog prvenstva.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!