Vodeni sportovi

Rino Burić drastično kažnjen, dobio tri utakmice zabrane igranja zbog udarca pod vodom

Branimir Korać • ponedjeljak, 27.06.2022.
Rino Burić drastično kažnjen, dobio tri utakmice zabrane igranja zbog udarca pod vodom
Foto: EPA

Ivica Tucak ostao je na čak tri utakmice bez vrlo važnog igrača. Rino Burić zaradio je suspenziju zbog udaraca pod vodom japanskog igrača...

Hrvatska vaterpolska areprezentacija danas igra osminu finala Svjetskog prvenstva protiv Gruzije, a u tom susretu u zapisniku neće biti Rino Burić koji je zaradio tešku kaznu.

Naime Burić je u borbi za poziciju protiv Japana pod vodom udario protivnika, a naknadnim pregledavanjem snimke to je potvrđeno i uslijedila je visoka kazna od tri utakmice suspenzije.

Vaterpolo je grub sport u kojem ima dosta sličnih situacija pod vodom koje svakako nisu sportske, ali nisu niti neuobičajene.

Kazna Buriću iznenadila je sve u hrvatskom taboru, nitko nije očekivao dodatnu suspenziju, a kamoli ovako visoku kaznu.

"Ovakva vrlo teška, oštra odluka donesena je temeljem pregleda video-zapisa dan nakon odigrane utakmice 3. kola B skupine u Debrecenu, Hrvatska – Japan na kojoj je podvodnom kamerom snimljen trenutak u kojem navodno Rino Burić ispod površine vode u borbi s japanskim igračem, udara suparnika u tijelo. Suci na toj utakmici su to vidjeli i dosudili osobnu pogrešku (konkretno, to je za Burića tada bila treća osobna na toj utakmici), ali nije dosuđen prekršaj zbog osobito ogrube igre koji se onda odgovarajuće odmah i sankcionira", stoji na stranici HVS-a.

Hrvatski vaterpolski savez uložio je žalbu, ali Burića definitivno neće biti u osmini finala protiv Gruzije, a kako sada stvari stoje niti u dva susreta nakon toga. Ostaje nada da će žalba biti usvojena, barem djelomično.

FOTO: EPA/Zsolt Czegledi

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!