Rukomet

Potvrđeni klubovi za Ligu prvaka i prvakinja: PPD Zagreb dobio pozivnicu, Lokomotiva izravno

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 27.06.2022.
Potvrđeni klubovi za Ligu prvaka i prvakinja: PPD Zagreb dobio pozivnicu, Lokomotiva izravno
Foto: FaH

EHF je potvrdio sudionike Lige prvaka i Lige prvakinja za sljedeću sezonu. Hrvatska će i ove godine imati predstavnike u obje konkurencije...

Čak i kada je bilo poznato da Hrvatska zbog pada koeficijenta gubi izravno mjesto u Ligi prvaka, u hrvatskom rukometu nije bilo velike nervoze. Iz Zagreba su isticali kako su uvjereni da će igrati u Ligi prvaka i pokazalo se da su bili u pravu.

EHF je odlučio o pozivnicama za sljedeću sezonu, a među dobitnicima pozivnice je i PPD Zagreb. Osim njega pozivnicu su dobili i Aalborg, Nantes, Veszprem, Elverum, Celje i Wisla Plock. Oni se tako priključuju GOG-u, Barceloni, PSG-u, Magdeburgu, Kielu, Szegedu, Kielceu, Portu i Dinamu iz Bukurešta koji su imali osigurano mjesto temeljem plasmana.

Bez pozivnice su ostali Granollers, Sporting Lisabon, Minaur Baia Mare, Kadetten Schaffhausen i Ystads.

Za pozivnicu se prijavio i ukrajinski Motor,l ali zbog kompletne situacije i organizacijske neizvjesnosti, nije uzet u obzir za razmatranje.

U Ligi prvakinja izravno su mjesto imali osigurano Lokomotiva, Odense, Team Esbjerg, Metz, Bietigheim, Györi, Budućnost, Vipers i Rapid iz Bukurešta. Putem pozivnica Ligu prvakinja igrat će i Banik Most, Brest, FTC Rail-Cargo, Storhamar, CSM Bukurešt, Krim i Kastamonu. Pozivnica je odbijena dortmundskoj Borussiji.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • paolina29.06.2022. u 12:48
    Lijepo, a Celje? https://www.eurohandball.com/en/news/en/teams-set-for-ehf-champions-league-2022-23/
    paolina