Rukomet

Šupuković: 'Nije Zagreb dobio svoje mjesto u Ligi prvaka radi toga što je Vardar izbačen'

Branimir Korać • ponedjeljak, 27.06.2022.
Šupuković: 'Nije Zagreb dobio svoje mjesto u Ligi prvaka radi toga što je Vardar izbačen'
Foto: FaH

EHF je i službeno potvrdio sve sudionike Lige prvaka rukometaša, a među sudionicima je i PPD Zagreb zahvaljujući wild cardu...

Hrvatski prvak PPD Zagreb igrat će u skupini Lige prvaka. Direktor Zagreba Vedran Šupuković istaknuo je zadovoljstvo što je PPD dobio pozivnicu za elitno klupsko rukometno natjecanje.

"Naravno da smo zadovoljni što ćemo i sljedeće sezone igrati elitni rang europskog klupskog natjecanja. Vjerujem da je hrvatska javnost upoznata s činjenicom da u tom izmijenjenom formatu natjecanja Lige prvaka, a koji datira od prije dvije godine, izravan status sudionika imaju devet prvaka zemalja s najboljim nacionalnim koeficijentom te drugoplasirana ekipa iz zemlja s najboljim koeficijentom u Europi što je trenutno Njemačka. Dakle, do prije 15-ak dana zagarantirani status imali su prvaci Francuske, Danske, Poljske, Mađarske, Portugala, Rumunjske i Španjolske, odnosno prve dvije ekipe iz Njemačke. Mi smo, nažalost, bili prvi ispod crte. Klupski nacionalni koeficijent Hrvatske je trenutno 10. u Europi i shodno tomu mi smo morali aplicirati za pozivnicu. Pozivnica je trebalo biti šest, ali je zbog izbacivanja Vardara taj broj porastao na sedam", istaknuo je Šupuković za klupsku stranicu.

Šupuković ističe kako pozivnica za PPD Zagreb nema nikakve veze s izbacivanjem Vardara iz Lige prvaka zbog financijskih problema.

"Nije Zagreb dobio svoje mjesto u Ligi prvaka radi toga što je Vardar izbačen, naš status nema nikakve veze s njihovom situacijom. Želim istaknuti i da je rukometni kub PPD Zagreb bio treći na evaluaciji EHF-a od mogućih 13 ekipa koje su se prijavile za poziv. Na koncu poziv je stigao drugoplasiranim ekipama iz Danske, Mađarske, Francuske i Poljske, odnosno norveškom Elverumu, našim susjedima iz Celja i nama. Zadovoljni smo takvim raspletom, premda smo svjesni da se Liga prvaka igra u sve maje država. Ove godine imamo čak pet zemalja s po dva predstavnika, što će reći da klubovi dolaze iz 11 različitih država. Činjenica da smo tu ostali potvrda je vrijednosti i hrvatskog rukometa i Zagreba kao kluba, ali i tradicije koja je neprijeporna i koja nam govori u prilog. Kada se sve to zbroji mislim da smo zasluženo u Ligi prvaka i vjerujem da će taj status biti neupitan i u budućnosti."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!