Nogomet

Fernandinho napustio City i vratio se u svoj matični klub

HINA, Matej Kačan • utorak, 28.06.2022.
Fernandinho napustio City i vratio se u svoj matični klub
Foto: EPA

Iskusni brazilski veznjak Fernandinho, koji je posljednjih sezona postao jedan od vođa Manchester Cityja i kapetan, napustio je Englesku te se vratio u svoj rodni Brazil...

Brazilski nogometaš Fernandinho napustio je engleskog prvaka Manchester City te se vratio u svoj matični klub, brazilski Atletico Paranaense.

Ovaj 37-godišnjak, koji je tijekom karijere upisao i 53 reprezentativna nastupa za Brazil, nogometom se počeo baviti u ovom brazilskom klubu gdje je u prvoj momčadi debitirao 2002. i u Atleticu nastupao do 2005. godine.

Potom se preselio u Šahtar za koji je nastupao sve do 2013. godine, dok je od tada pa do ovog ljetnog prijelaznog roka bio igrač Manchester Cityja.

"Dolazak u Atletico Paranaense je bila moja osobna želja. U tom klubu želim završiti karijeru i hoću da iza mene ostane igranje samo u ova tri kluba. Kada pogledam sve unatrag mogu reći kako sam iznimno zadovoljan cijelom karijerom", rekao je defenzivni vezni nogometaš koji je s Brazilom nastupao na dva Svjetska prvenstva, 2014. i 2018. godine, a 2019. je bio osvajač Copa Americe.

U klupskim okvirima osvajao je brojne trofeje, kako u Ukrajini sa Šahtarom tako i na Otoku u dresu Manchester Cityja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!