Ostali sportovi

Zlatnim rukometašima na pijesku priređen doček u Zagrebu

Sportnet • utorak, 28.06.2022.
Zlatnim rukometašima na pijesku priređen doček u Zagrebu

Hrvatska muška seniorska reprezentacija doputovala je u ponedjeljak, 27. lipnja, u večernjim satima u zagrebačku zračnu luku, gdje im je priređen doček vrijedan zlatne medalje i titule svjetskih prvaka...

Seniore su dočekali članovi obitelji i prijatelji u prepoznatljivim crveno-bijelim kockicama, a pozdravio ih je i predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza, Tomislav Grahovac. Nakon osvojenog svjetskog naslova u juniorskoj konkurenciji, zlatna medalja osvojena je i u seniorskom dijelu turnira.

Drago mi je da postoji kontinuitet rezultata jer nakon juniora, zlato ste osvojili i vi. Događa se ozbiljna priča u rukometu na pijesku u Hrvatskoj i još jednom velika pohvala svima vama", svjetskim prvacima čestitao je Tomislav Grahovac.

Fenomen kontinuiranog uspjeha hrvatskih reprezentacija rukometa na pijesku prokomentirao je i izbornik Mladen Paradžik.

Činjenica je da u zadnjih 15 godina imamo sustav koji se ne bazira na velikom broju klubova, velikom broju igrača, a koji rukomet na pijesku shvaćaju samo kao neku zabavu. Više smo se bazirali na kvalitetu i na manji broj klubova, ali da ta natjecanja koja organiziramo u sklopu Prvenstva Hrvatske, da teže nekakvoj kvaliteti koja onda izrode igrače koji su spremni igrati na najvećoj razini doprinjeti rezultatu. To je jedan od razloga zašto smo dobri", izjavio je Paradžik.

"Znali smo mi to već na početku priprema. Kad smo došli na prve treninge i kad smo vidjeli tu želju kod igrača. Ta ekipa i to ne samo ovih deset igrača koji su odabrani, cijelo vrijeme su htjeli, cijelo vrijeme su se borili. Taj nekakav natjecateljski duh, to je ono što nas je dovelo to svjetskog zlata", zaključio je izbornik.

Hrvatsku seniorsku reprezentaciju sada očekuje nastup na Beach Handball Global Touru koji će se održati u poljskom gradu Gdnjasku 1. i 2. srpnja. Nakon Poljske, seniori putuju u SAD na Svjetske igre u Birmingham, koje su na rasporedu od 11. do 15. srpnja.

"S ovim zlatnom možemo ići rasterećeni na ostala dva natjecanja. Sada nam slijedi Poljska i Beach Handball Global Tour u Poljskoj gdje ćemo se dodatno pripremiti za Svjetske igre u Sjedinjenim Američkim Državama, koje su nam uz Svjetsko prvenstvo kulminacije sezone. Samo je osam momčadi tamo, u najužem smo krugu favorita za zlato, vjerujem da ovaj uspjeh možemo ponoviti i na Svjetskim igrama", izjavio je Ivan Dumenčić.

Zlatna svjetska seniorska medalja veliki je uspjeh pjeskaške reprezentacije. Nakon zlatne medalje s juniorskog prvenstva, Hrvatska je u bogatu kolekciju dodala i 31. medalju.

AUTOR: Beach Handball Croatia

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Ostali sportoviOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!