Nogomet

Melnjak: 'Rog će teško u Hajduk, postoji šansa za Katar ako budem igrao dobro'

Matej Kačan • utorak, 28.06.2022.
Melnjak: 'Rog će teško u Hajduk, postoji šansa za Katar ako budem igrao dobro'
Foto: FaH

Lijevi bočni Hajduka Dario Melnjak osvrnuo se na priču svog dolaska u Hajduk, na to slijedi li isto i za njegovog rođaka Marka Roga, kao i na to može li se vratiti u reprezentaciju...

Jedan od junaka Hajduka u minuloj sezoni, a posebno u Kupu gdje je dao po dva gola u polufinalu i finalu je Dario Melnjak. On je na pripremama za novu sezonu govorio o mnogo toga za Dalmatinski portal.

Ipak, najzanimljivije su priče o njegovom dolasku u Hajduk, o odnosu s rođakom Markom Rogom koji se spominjao kao želja Bilih, kao i o vlastitim ambicijama koje uključuju i povratak u reprezentaciju.

"Poslije osvojenog kupa vidim da je to tako moralo biti. Prošlo ljeto je bilo malo teže. U Rizesporu se promijenila uprava, stigao je novi trener. To je u Turskoj čest slučaj. Puno se toga promijenilo. Otišlo je 15-20 igrača, a među njima i ja. Čekao sam nešto veće od Turske i to duže, ali dani su prolazili... Došao je kraj prijelaznog roka, mislio sam da je vrijeme za iskorak. Dogovor s nekim klubovima se nije realizirao i onda sam svom agentu rekao 'što misliš o Hajduku'. Vrlo brzo se poklopilo da je to super ideja. Brzo smo našli zajednički jezik s ljudima u Hajduku. Oni su razmišljali nekoliko dana, a mojim dolaskom u Split to se ubrzalo i riješilo", rekao je o svom dolasku u Hajduk.

Pokazalo se to kao pun pogodak, a Rog je u sjajnim odnosima s Melnjakom. Vraća se nakon duge ozljede, Cagliari je ispao u Serie B, čini se kao idealna prilika da ga "ugrabi" neki HNL klub. Možda baš Hajduk?

"Kroz djetinjstvo ja i njegov brat smo bili uvijek zajedno. Marko je kao mali uvijek naginjao Dinamu. Poslije ga je tamo i odvela karijera. Čujemo se svakodnevno, igramo playstation online, jedan drugome govorimo što se događa u našim klubovima. Često mu spomenem Hajduk, ali bojim se da je to jako težak scenarij, da ćemo nas dva zaigrati zajedno u Hajduku. Iako, nikad se ne zna."

Ako neće u Hajduk, gdje će Rog?

"Jako je bitno za njega bilo da poslije dvije operacije završi sezonu s minutažom. Počeo je neke utakmice, super se osjeća. Ima dobar klub iza sebe, bez obzirana to što je Cagliari ispao u Serie B. Vjerujem da i dalje može igrati u ligama petice i da je jako cijenjen. Ili će u lige petice ili će ostati u Cagliariju."

U reprezentaciji se u Ligi nacija stvorila "rupa" na lijevom boku ozljedama Sose i Barišića pa je to pokrivao Josip Juranović. Otvori li se prilika i nastavi li Melnjak s ovakvim igrama, nije isključen ni povratak u najdraži dres.

"To se napravila priča. Prije prvog poziva u reprezentaciju sam bio miran. Tada sam bio u Rizeu. Lijepo je dobiti poziv, ali imamo dobrih igrača na poziciji lijevog beka. Ako budem zdrav i ako se otvori šansa vjerujem da ću biti na Svjetskom prvenstvu. Ali, imamo dobrih igrača na svim pozicijama. Na listi čekanja ima dosta igrača. Svi se nadaju da će im se otvoriti prostor. No, ja sam miran i fokusiran. Budem li igrao dobro postoji šansa da odem u Katar", zaključio je.

FOTO: HINA/Mario Strmotić

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!