Vodeni sportovi

Hrvatski reprezentativci vjeruju u pobjedu dan uoči susreta sa Srbijom

Matej Kačan • utorak, 28.06.2022.
Hrvatski reprezentativci vjeruju u pobjedu dan uoči susreta sa Srbijom
Foto: EPA

Hrvatski vaterpolski reprezentativci najavili su susret četvrtfinala SP u kojem Barakude igraju protoiv Srbije, a u momčadi odiše vjera u vlastite mogućnosti...

Hrvatski vaterpolisti morali su nakon Gruzije odmah krenuti s pripremama za Srbiju. Dosta je to kasno, ali u utorak se već pripreme moraju završavati jer u srijedu slijedi vaterpolski klasik. No, hrvatski su reprezentativci uvjereni u dobru partiju u četvrtfinalu SP.

"Za doći do onoga što mi želimo, moramo pobijediti sve. Srbija je jedan od najboljih odnosno najtežih suparnika koje možemo dobiti. Jaki su, jesu izmijenjeni, znamo kakvi su, ali dobri smo i mi. Vjerujemo u sebe", rekao je Andrija Bašić.

U pobjedu vjeruje i Andrija Vukičević koji naglašava da su oba sastava promijenjena, ali da tajni tu nema.

"Srbija je dosta izmijenila sastav, kao i mi, ali kod njih je ostalo još uvijek nekoliko vrhunskih igrača iz prijašnjih generacija, s naglaskom na prošli olimpijski ciklus. Pripremit ćemo se, znamo gotovo sve o njima, tako ćemo probati igrati neku našu igru koju sada tek razvijamo, pa i neke automatizme i dakako što bolje možemo. Mislim da će to biti dobro i da ih možemo pobijediti. Iskreno, ja ih nisam još stigao pogledati na ovom prvenstvu jer su igrali u isto vrijeme kada i mi. To ćemo sada učiniti i dobro s pripremiti."

Najbolji strijelac Hrvatske na SP dosad je Konstantin Harkov s 13 pogodaka u četiri utakmice.

"Dobri smo, ali moramo biti još jači, još bolji. U obrani prvenstveno. Znam da su inače utakmice Hrvatske i Srbije nešto što se doživljava kod navijača s nekom posebnom pažnjom, iščekivanjima. Ja naravno žarko želim pobjedu Hrvatske, a sad ćemo vidjeti i kome će se malo osmjehnuti sreća", rekao je.

Sličnog stava je i Luka Bukić. Oprezan je, vidi nove sastave, ali poštuje Srbiju.

"ek se sada počinjemo pripremati baš striktno za Srbiju jer je svaka utakmica u ovoj fazi i stresna i teška. Prvo smo trebali dobiti Gruziju, a sad kada smo to učinili, sada idemo proučiti Srbiju. Dosta mi znamo o njima. Promijenili su puno svoju momčad kao i mi našu. Zato mislim da tu ima još dosta uigravanja s obje strane, ali vjerujem da će utakmica biti dobra i nadamo se naravno pobjedi."

Ivica Tucak je taj koji je zadužeen za pripremu utakmice i približavanje srpskih navika svojim igračima. On se utakmici i vaterpolskom klasiku raduje.

"Osobno, ja doista s radošću iščekujem tu utakmicu. Vjerujem da imamo snagu dobiti ju. Srbija je reprezentacija izmijenjena kao i mi, koja ima dvojicu vrhunskih igrača u svojim redovima, ali imamo i mi. Idemo u pravi “rat”, kada kažem rat mislim i stavite to u navodnike. Vjerujem da imamo snage to dobiti."

Bit će to i velika trenerska bitka protiv Dejana Savića.

"eć sam ih bio gledao, znam nešto, igrali smo s njima neke prijateljske utakmice. Drukčiji su dakako nego ranije. Nema više takvih klasa da kada ne ide, da se digne jedan Filipović i zabije gol ili da ti Prlainović odigra obranu kako samo on zna. Neću reći da je to lošija Srbija, ali je bitno izmijenjena. Nema više takvih individualaca. Oni će sada isto njegovati više kolektivnu igru, što su i dosad činili, ali su drukčiji. I dalje je to jedna jaka Srbija, samo što vjerujem da mi možemo s njima igrati. Kao što smo mogli s onom ranije, možemo i s ovom", zaključio je Tucak.

Dvoboj Hrvatske i Srbije na rasporedu je u srijedu u 16 sati s prijenosom na HTV 2. Pobjednik ovog dvoboja ide na boljeg iz susreta Crne Gore i Španjolske.

FOTO: EPA/Zsolt Czegledi

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!